06dec

Sloopwerkzaamheden Bakkersplein van start

Eerste stap nieuw dorpshart Castricum
Castricum – Maandag is een begin gemaakt met de sloopwerkzaamheden aan de Dorpsstraat te Castricum. Hiermee is de eerste stap gezet voor de ontwikkeling van een nieuw dorpshart van Castricum. Ted Biesterbos en Gert-Jan Haandrikman (Symbion Projectontwikkeling), Marco van Hall (Mull Mannenmode), wethouder C. Portegies en bewoners van de bovenliggende appartementen stortten zich vol overgave op het inrammen van de deur van het pand waarin vroeger een supermarkt was gevestigd.

Het totale plan voorziet in een ruime parkeergarage, winkels, diverse soorten appartementen en een plein aan de dorpsstraat. De eerste fase bestaat uit het deels slopen en herinrichten van de oude supermarkt, de gevel aan de Dorpsstraat krijgt een face-lift.
Rond Maart 2007 is deze fase ten einde en zal Marco van Hall van Mull uit zijn huidige pand vertrekken en op de nieuwe naastgelegen locatie samen met zijn partner Chantal Bröker een aanzienlijk grotere winkel nopenen (600m2), waar zowel dames- als herenkleding uit het hogere segment wordt aangeboden.
Rond augustus 2007 wordt gestart met de sloop van de resterende panden en begonnen met de die, ijs en weder diendende, begin 2009 zal resulteren in de oplevering van het hele project. Verwacht word dat bij een voorspoedig verloop van het ontwikkelingsproces, de appartementen media maart 2007 in de verkoop zullen gaan bij de lokale makelaars.

Maandag werd met een stormram de deur van de voormalige supermarkt geopend. Een mijlpaal, vonden de aanwezigen. De bewoners van de bovenliggende appartementen waren opgelucht dat het werk nu eindelijk gaat beginnen. Sommigen hebben al bijna 20 jaar van plan naar plan naar ontwikkelaar geleeft.
Ook projectontwikkelaar Ted Biesterbos was in zijn nopjes. “Dit plan zal ervoor zorgen dat het Bakkerspleintje en omgeving de bruisende kern van Castricum’s dorpscentrum word.

Nieuwsblad voor Castricum
Woensdag 6 december 2006

Deel dit op: