22jan

EINDBAAS ON TOUR

EINDBAAS ON TOUR 2011

In Utrecht hebben ze het helemaal door: bij EINDBAAS feesten kun je pas echt dansen! Met vijf strak uitverkochte edities en artiesten van over de hele wereld staat EINDBAAS bij zowel kenners als locals bekend als het beste chiptunes feest van Europa. Chiptunes?! Het is vrolijke bleepy dansmuziek, tevoorschijn getoverd uit de geluidchips die zich bevinden in oude spelcomputers, zoals de Gameboy, die door de meeste artiesten live wordt gebruikt. En met die instrumenten maken artiesten de meest uiteenlopende muziekstijlen.

Dit voorjaar spreidt EINDBAAS zijn kwade tentakels over heel Nederland uit. Het zal er een stuk onveiliger worden met de optredens van de Hongaarse chiptune held Failotron, waarbij we bovendien twee knisperend nieuwe chiptune acts van eigen bodem zullen lanceren: Arcade Superstar en Men of Mega. En waar is deze tour beter te starten dan het podium waar organisator Frans Twisk is gestart met deze chiptune revolutie?

FAILOTRON – http://8bc.org/members/failotron/
Dat Budapest (naast Utrecht) momenteel de meest bloeiende chipscene van Europa heeft, is te danken aan 1 man: Aron Birtalan, oftewel Failotron. Hij heeft zijn sporen dik verdiend op Blip: het grootste chiptunesfestival ter wereld in New York. Uit zijn gameboy komen heftig epische chiptunes met hang naar new wave en de donkerdere popmuziek uit de tachtiger jaren. Maar wat begint in donkere sferen, ontaardt bij een Failotron show altijd in een groot feest, waarbij de meezingers (!) goed aan hun trekken komen.

MEN OF MEGA – http://soundcloud.com/menofmega/
Allemaal veelbelovende nieuwe chiptalenten op het open podium bij EINDBAAS 5 afgelopen november, totdat Men of Mega Jasper en Bart het podium betreden. Openvallende monden, rondvliegende ledematen, gekkenhuis. Best een goede score voor een eerste optreden. Ga de rest van Nederland ook maar eens overtuigen nu dan.

ARCADE SUPERSTAR – http://arcadesuperstar.bandcamp.com/
Ook deze nieuwkomer gaf bij dat beruchte open podium van EINDBAAS 5 een overtuigende performance ten beste. Gedurfd, donker, party! Go Arcade Superstar!

Naast de live artiesten kun je dansen tot je neervalt op de beste chiptune knallers van het EINDBAAS DJ TEAM. Komen dus, naar dit startschot van EINDBAAS on TOUR op zaterdag 22 Januari 2011 in Poppodium De Bakkerij, Castricum. Voor meer informatie, zie http://eindbaas.org en http://www.vriendenvandebakkerij.nl

Entree: 4 euro (3 euro voor leden) – Deur open: 21:00

Deel dit op: