08apr

Festival De Bestuiving

Festival de Bestuiving is een DIT (Do It Together) livemuziek festival met internationaal karakter voor eigenzinnige acts. Festival de Bestuiving geeft acts met een eigen geluid de kans om hun muzikale stuifmeel vanaf een kwaliteitspodium de wereld in te blazen op een feest waar de inspiratie voor het oprapen ligt.

Het festival vindt in de Bakkerij plaats op zondag 8 April van 14:00u tot 01:00u. De entreeprijs bedraagt 5 euro. De line up:

Artwon Artown Artnow (de)
Flies are Spies from Hell (uk)
Kristal and Jonny Boy (se)
Staatseinde (utr)
UiJuiJui (de)
WazeZero (cas)
De Bestuiving: Het concept

Festival de Bestuiving is een initiatief van Pollination Band Promotions, een netwerk van DIY (Do It Yourself) bands. Of zoals de organisatie het liever omschrijft, DIT (Do It Together) bands. Het netwerk van Pollination Band Promotions is een bijenkorf vol eigenzinnige bands die voor zichzelf én andere bands uit het netwerk optredens proberen te regelen. De beste werkbijen lukt het zelfs om gehele festivaldagen te produceren. Dit zijn De Bestuiving festivals.

Pollination Band Promotions en Festival de Bestuiving zijn ontstaan toen een viertal Utrechters uit de muziek- en festivalscene bespraken hoe lastig het is voor alternatieve bands om een goed podium te krijgen. Enige ervaring in het organiseren van evenementen en een netwerk van DIY bands was al aanwezig, waardoor een eerste editie van De Bestuiving (april 2010) al snel een feit was. Inmiddels is het netwerk met een moordend tempo gegroeid en is ronde twee vorig jaar geweest met evenementen in Nieuwerkerk a/d IJssel (’t Blok 25 september) Utrecht (dB’s 26 september) en Castricum (de Bakkerij 2 oktober). En nu staat dan de derde editie op het programma.

Bands die op Festival de Bestuiving optreden, ervaren hoe het is om op een kwaliteitspodium op te treden en tegelijkertijd kunnen ze netwerken met en geïnspireerd raken door andere bands. Voor het publiek is Festival de Bestuiving een dag waarop ze voor een zachte prijs een grote hoeveelheid eigenzinnige bands met uitgesproken karakter te zien krijgen, een dag vol inspiratie.

Contact: debestuiving@gmail.com
Meer info: www.debestuiving.nl

Deel dit op: