30apr

Koninginnedag Festival

De Bakkerij organiseert weer het jaarlijkse Koninginnedag festival! Dit jaar wordt het als vanouds op een spectaculaire manier gevierd. Het feest vindt op Maandag 30 April ’s middags van 13:00 tot 18:00 uur plaats op het plein bij de Maranathakerk in Castricum. ’s Avonds wordt het vanaf 18:00 uur voortgezet in De Bakkerij. Goed nieuws: overdag en ’s avonds is de entree gratis! Voor de kinderen worden er overdag ook nog allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

We beginnen de middag met twee muzikale talenten uit de regio. Tijdens de Culturele Manifestatie organiseerde De Bakkerij een Band Battle. Daar zijn twee acts uitgekozen die een optreden verzorgen op het Koninginnedagfestival: Columbus Fix en Missy M. Columbus Fix is een band waar de muzikaliteit vanaf spat. Met een mix van onder andere rock en funk openen ze het festival. Daarna volgt Missy M. Ze is een jonge en getalenteerde hip hop MC en komt uit Castricum. Zowel Columbus Fix en Missy M zijn ook op 25 mei in de finale van de Band Battle te zien.

We gaan verder met Orgaanklap. Deze band wordt beschreven als Nederlandse zweetfunk. Bij gebrek aan gekkigheid van Varken Aan Het Spit hebben we Orgaanklap gevonden. Rockerman Rockstar stak eens zijn wijsvinger en pink in de grond en daar groeide Orgaanklap uit. Laat je verrassen dus!

Hierna Neef Steef Op Dreef. Hij maakt kleine vrolijke liedjes over simpele dingen: Frankrijk, je favoriete eten en het mooiste meisje. Gewapend met een gitaar en een versterker gaat hij proberen een driedaagse glimlach op je gezicht te plakken.

Daarna nog meer lokale hip hop in de vorm van Borrie & B. Deze kerels hebben in het verleden De Bakkerij al eens op zijn kop gezet en gaan dat nog eens dunnetjes over tijdens het Koninginnedagfestival bij de Maranathakerk! We sluiten de middag af met Wave Zero. Ze spelen al jaren regelmatig in de Bakkerij en dit jaar komt hun tweede album uit. Deze melancholische rockband brengt psychedelica in een te intense show.

Als je dan nog niet genoeg hebt gehad, kun je vanaf !8:00 uur doorknallen in de Bakkerij. Daar beginnen we met Karma’s Lab. De band heeft onlangs zijn debuutalbum uitgebracht en heeft daarmee hoge ogen gegooid in de regio. Het afgelopen jaar wonnen ze bandwedstrijden en nu zijn ze geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland. Karma’s Lab weet rock te combineren met ambient en pop. De nummers zijn goed gecomponeerd zonder dat je de lijn in het nummer kwijtraakt en catchy refreintjes die zo op de radio passen.

We Are FM is een vrij nieuwe electro-rock band uit de omgeving van Amsterdam. Afgelopen december brachten zij hun debuutalbum uit. De muziek kenmerkt zich door toegankelijk te zijn voor een groot publiek en het nodigt uit tot een lekker dansje. Afgelopen jaar stond de band tijdens de NH-Pop Live avond in De Bakkerij en wisten daar een onuitwisbare indruk te maken en zullen dat deze avond doen.

We zijn tot 2:30 uur ’s nachts geopend. De Bakkerij is te vinden aan Dorpsstraat 30 te Castricum. De Maranathakerk is 10 minuten lopen. De entree is gratis! Voor meer info zie: www.vriendenvandebakkerij.nl

PS: Op Koninginnenacht zondag zijn we tot half twee geopend met een “Far 2 Many DJ’s Avond”

Deel dit op: