06jan

Bakkerij geen last van januaridip!

Open podium, progressieve hardrock, headbangen verplicht en akoestische covers. Dat zijn de steekwoorden voor het aankomend weekend bij De Bakkerij.

Op vrijdag 10 januari beginnen we met Kilimandjaro. De band vormde zich op school. Dat was in eerste instantie om met het funknummer: ‘The Power of Perception’ mee te doen aan de talentenjacht van de school. Ze vonden elkaar in hun goedaardige lach, hetzelfde sterrenbeeld, muzieksmaak (welke zich breed uitstrekte van jazz tot happy hardcore en natuurlijk gitaarbands) en gewilligheid om met elkaar muziek te maken. Kilimandjaro speelt hoofdzakelijk eigen werk en is qua muziekstijl zeer verschillend. Vaak in het Engels geschreven, maar een enkele keer ook in het Nederlands.

Ze treden samen op deze avond op met ZOUD. Deze band heeft geen fatsoenlijke biografie dus we kunnen je daar weinig over vertellen. Laat je verassen dus!

De zaal is om 21.00 uur open en de entree is 4 euro.

Op zaterdag 11 januari is er in De Bakkerij een avondje onvervalste hardrock en stonerrock.

11 jan wolfhunters postWolfhunters is een progressieve hardrock band van Nederlandse bodem. De muziek van de band is het best te beschrijven als een fijne mix van stonerrock en progressieve rock. Live komt dit alles samen in een energieke show met passie en de overtuiging om van elke show een feest te maken waarvan de gehele zaal gaat dansen en springen.

Post is beïnvloed door de jaren ’70 met rockbands zoals Black Sabbath, Deep Purple, maar ook vinden ze inspiratie in het werk van bijvoorbeeld Triggerfinger en Atomic Bitchwax. Post creëert krachtige riffs met maar 1 regel: Headbangen verplicht! Elk optreden is anders; geïmproviseerde jams brengen de liedjes naar nieuwe hoogtes en ze maken elke keer een dynamische achtbaan van luide gitaarsolo’s, pompende basgitaren en dreunende drums die ervoor zorgen dat de liedjes in je hoofd blijven zweven.

De zaal is om 21:00 uur open en de entree is gratis! Wel kun je een vrijwillige bijdrage kwijt, die volledig naar de bands gaat.

ZONDAG

Op zondag 12 januari begint De Bakkerij ’s middags om 14:00 uur met een Open Podium. Improvisatie of covers. Pop, rock of blues. Zang, rap of spoken word. Alleen of met een hele band. Pas begonnen of doorgewinterde muzikant. Iedereen is welkom en alles kan en alles mag. Gewoon lekker jammen zonder voorbereiding of afspraken. Deelname is gratis en aanmelding vooraf niet nodig. Gewoon even binnen komen lopen en genieten van de muziek kan ook. De bar is de hele middag geopend. Dit programma biedt regionale en lokale bands en artiesten gelegenheid op te treden voor een enthousiast thuispubliek.

In de avond gaat De Bakkerij vanaf 20:00 uur verder met High in Blue Tomorrows. Dit is een akoestische coverband uit regio Beverwijk. De band brengt materiaal dat varieert van jaren zestig tot en met de hedendaagse hits. Deze driemanformatie boeit, ontroert, laat je meezingen en zal menig voetje van de vloer laten gaan. Gitarist Nick Didden, bassist Sito Rozema en percussionist Ed van Ettekoven bewijzen dat alles akoestisch kan! De entree op deze avond is 3 euro.

Deel dit op: