27feb

Keiharde covers en eigenzinnige rock in De Bakkerij

Tijdens het weekend van carnaval rockt De Bakkerij er op los. Met op vrijdag 28 februari de Volendammer Vishandel & The Spylocks. En op zaterdag 1 maart drie winnaars van de popprijs De Roos van Nijmegen namelijk: Kayser Karel & The Liquid Machine & Emperors. Op beide dagen is de zaal om 21:00 uur open en de entree is 4 euro per avond.

VRIJDAG 28 FEBRUARI
28feb logovvDe Volendammer Vishandel speelt strakke covercore, hier en daar voorzien van eigen teksten. Originele nummer worden stevig aangepakt en up-tempo gespeeld, zo passen eer meer nummers in een setje. Covers van Motörhead tot John Denver en van Dolly Dots tot Daft Punk. Dus niet in een vakje te proppen. Ze hebben al eens in De Bakkerij gestaan (met haring en uitjes) en het optreden is tijdens de carnaval, dus misschien doen ze daar nog iets mee… En ze komen trouwens helemaal niet uit Volendam maar het bekt wel lekker. :)

28feb spylocksThe Spylocks uit Hoorn mengt garagerock met Nederbeat, wat lekkere vuigstoere muziek oplevert in de stijl van meidenbands als Thee Headcoatees, de Donnas en de Delmonas. Naast eigen nummers over moord en doodslag, ontrouw, haat en liefde (en dat alles met een knipoog) coveren de 4 bandleden er lustig op los met liedjes van o.a. The Perverts, de Boegies en The Undertones. Nummers duren nooit langer dan 3 minuten, dus veel variatie geboden! In november kwam On My Own, de eerste Spylocks-single uit.
Ja ik wil meer weten over deze avond!

ZATERDAG 1 MAART
1mrt kayser karelOp zaterdag gaan we door met maar liefst drie winnaars van de prestigieuze popprijs De Roos van Nijmegen: Kayser Karel, The Liquid Machine & Emperors. Kayser Karel maakt eigenzinnige rockmuziek, die wordt gekenmerkt door zware gitaarriffs en het opvallende stemgeluid van de zanger. Verschillende indie-invloeden en het gebruik van oneven maatsoorten maken het geheel tot de unieke mix die Kayser Karel heet.

1mrt The Liquid MachineOok speelt The Liquid Machine. Deze band is een goed geoliede rock-machine die wordt beïnvloed door vele genres en muzikale stijlen, waaronder begin jaren negentig alternatieve rock, blues en stoner. Hun aangrijpend geluid kruipt onder je huid, waardoor je wilt zingen, springen en schreeuwen.

1mrt emperors2Ook nemen de mannen de mannen van Emperors mee: Emperors is hard als steen, subtiel waar mogelijk en agressief waar het moet. Als je op zoek bent naar een drive, groove en fantastische riffs, dan ben je bij deze band aan het juiste adres! Ja! Ik wil meer weten over deze avond!

Op beide dagen is de zaal om 21:00 uur open en de entree is 4 euro per avond!

Deel dit op: