07mrt

Reggae, punk, open podium & Bietsparty!

7mrt Dreadless and Al CampbellOp vrijdag 7 maart is het knallen met Dreadless Al ruim 10 jaar is Dreadless een hecht reggae collectief mét percussie en een blazerssectie. De optredens van Dreadless staan vol van de positieve energie. Dit heeft ertoe geleid, dat de band een uitstekende reputatie heeft opgebouwd in de Nederlandse reggae-scene. Dreadless speelt niet alleen zijn eigen nummers, maar is ook een veelgevraagde backingband. De band werkt sinds 2008 intensief samen met reggae promotor Cultivizion. Deze promotor ondersteunt artiesten vanuit o.a. Jamaica om ze een podium in de Benelux en daarbuiten te geven. Cultivizion organiseert in dit kader verschillende keren per jaar ‘Reggae Central’ in Dordrecht. Dreadless treedt op als backingband voor de artiesten die Cultivizion naar Nederland haalt. De zaal is om 21:00 uur open en de entree is 4 euro! Meer weten!

8mrt Morning hourOp zaterdag 8 maart spelen The Morning Hour & SPENK. de beste punk aan deze kant van de evenaar! SPENK. is een poprockband met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar. Met hun energieke performance en grote dosis humor zijn de jongens inmiddels wereldberoemd in Amersfoort. Ze speelden eerder bij Gluren bij de Buren en 3FM en stonden in 2010 als 16-jarigen op Lowlands! (Eén liedje in de Magneetbar, maar toch!) Onlangs verscheen de EP A Tribute To Your Grandma. Het eerste wapenfeit van SPENK. is geproduceerd en gemixt door Robin van Loenen (Destine, Jasper Mook). Voor de mastering strikte de band de Amerikaan Troy Glessner (Death Cab For Cutie, Only Seven Left, Damien Jurado). De EP bevat zeer aanstekelijke popsongs waarvan de eerste single ‘Keep Up With Me’ een heel goed voorbeeld is.

The Morning Hour is een vierkoppige alternatieve band uit Rijswijk. De band speelt rock muziek met een eerlijke intentie, belichaamd door punkrock. Beïnvloed door bands als Jimmy Eat World, The Dangerous Summer en Deaf Havana om er een paar te noemen. De eerste single “Lectures” is uit op iTunes en Spotify. De zaal is om 21:00 uur open en de entree is 3 euro. Meer weten!

9mrt Open Mic de BakkerijDaarnaast zijn er op zondagmiddag 9 maart maar liefst twee gratis toegankelijke evenementen! Vanaf 14:00 uur is er namelijk het Open Podium en de Bietsparty voor de veiling van zondag 23 maart! Op zondag 23 maart organiseert cultureel poppodium de Bakkerij in Castricum een veiling waarvan de opbrengst onder andere ten goede zal komen aan de uitbouw achter het huidige pand en om Uit Je Bak dit jaar weer mogelijk te maken. Op veiling.podiumdebakkerij.nl zijn al diverse kavels te bekijken. Opvallende kavels zijn onder andere een rondvlucht boven Castricum en het eerste exemplaar van De Bakkerij Pin-up kalender! Om het aanbod verder uit te breiden zijn de vrijwilligers van de Bakkerij op zoek naar leuke kavels.

Tijdens het Open Podium van zondagmiddag van 9 maart kun je vanaf 14.00 uur drie vliegen in één klap slaan; je kunt een kavel aanbieden, gezellig een drankje drinken én luisteren naar alles wat aan muziek wordt aangeboden. Heb je niets te veilen maar heb je wel muzikale aspiraties? Ook dan is 9 maart de Bakkerij de place to be. Tijdens deze gecombineerde middag is iedereen dus welkom, alles kan en alles mag. Gewoon lekker jammen zonder voorbereiding of afspraken. Deelname is gratis en aanmelding vooraf niet nodig. Gewoon even binnen komen lopen en genieten van de muziek kan ook.

Mocht je 9 maart onverhoopt niet langs kunnen komen maar wil je wel iets te veilen aanbieden? Een mailtje sturen aan veiling@podiumdebakkerij.nl is ook mogelijk. De vrijwilligers van de Bakkerij zijn je zeer dankbaar. Meer weten!

Deel dit op: