17mrt

Bands, bier en Bakveiling!

Er is een drie-eenheid dit weekend in en om De Bakkerij! Bands, bier en bakveiling zijn de hoofdthema’s in het aankomend weekend.

Op vrijdag 21 maart zullen maar liefst drie bands het podium van De Bakkerij betreden. Drie bands die niet terugdeinzen voor stevige alternatieve rock, dikke punk of harde funk; allen op hun eigen manier.

stuqTwice The Same Helaas heeft Twice The Same moeten afzeggen vanwege een gebroken vinger: “We are sad to inform you that we will not be playing in de Bakkerij on Friday. Mr. Pez had a little accident but he’s gonna be fine! Plus: we’ll make this up to you.”

Ter vervaging van Twice The Same hebben we Starfish bereid gevonden om naar Castricum te komen!

21mrt starfishDeze gasten hebben de laatste editie van de IJmond Popprijs gewonnen en dat is niet voor niets. Hun catchy pop/rock/punk/ska nummers brengen menig voetje van de vloer. Zanger/gitarist Mats is een tijdje in Verweggistan geweest dus ze staan te popelen om weer op te treden!

21mrt back at sevenBack at Seven is een alternatieve rockband uit Tilburg, gevormd in november 2010. De band heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan door op te treden in het hele land. Met een heftig festivalseizoen achter de rug (Popelucht, Rock over Halsteren, Kempenerpop, 3voor12 Kluspop, Ganzenpop, Gebouw-T) is de vierkoppige band begonnen aan hun debuut EP. De melodieuze riffs, beukende drums en de dreunende bas vormen een sound die niet te vergelijken is met andere bands van deze tijd. De sexy katachtige uithalen, het krachtige volume en jazzy achtergrond van de zangeres maakt deze eigenzinnige band uniek.

21mrt different homesDifferent Homes is een punkrock band uit de IJmond met de energieke sound van de jaren ‘90. De band is in februari 2013 opgericht maar heeft even een break moeten inlassen nadat de drummer uit de band stapte. Met een nieuwe frisse drummer in de gelederen brengt Different Homes een energieke set met nummers die af en toe een maatschappelijk of politiek tintje hebben maar plezier voert de boventoon. De zaal is op vrijdag om 21:00 uur open en de entree is gratis! Wel is er de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen die volledig naar de bands gaat. MEEEEEEEER WEEETEN!!!

22mrt spudsOp zaterdag 22 maart is het feest met maar liefst twee Ierse folkbands! Denk aan de Pogues, Dropkick Murphys, Flogging Molly en de Mahones en je hebt Bunch of Bastards. Folkrock! Mocht je nog een kater hebben dan is een optreden van deze Bunch DE remedie. Een stelletje ongeleide projectielen. Kom niet na afloop met bezwaren want ‘I hate to say, I told you so!’.

Daarnaast is uit de vochtige Zuid-Hollandse klei is een nieuw soort knol getrokken. Niet het soort met vier hoeven en een groot gebit, maar het soort op twee poten en vergroeid met een muziekinstrument naar keuze. Het zijn The Royal Spuds. Een halfgare punkpuree met stukjes, overgoten met een traditionele Ierse shamrock ’n roll-saus. Met hun uitbundige mix van folk en punk (en alle andere stijlen waardoor ze beïnvloed worden) weten The Royal Spuds van elk optreden een waar feest te maken! Citaten als: “Het is angstaanjagend wat deze band kan aanrichten in een zaal die afgeladen vol staat” (Live en Lazarus, maart 2013) bevestigen dat! De zaal is om 21:00 uur open en de entree is deze avond 4 euro! MEEEEER WEEETEENNNN!

23 mrt veilingOp zondagmiddag 23 maart is vanaf 14:00 uur de Bakkerij Veiling in De Kern op de Overtoom 15. Met sowieso 30 kavels nu al gevarieerder dan ooit. Van een pin-up kalender tot een rondvlucht boven Castricum en van handgemaakte tassen en kunstvoorwerpen tot marsepeintaart. Alles is te koop! Kijk op http://veiling.podiumdebakkerij.nl voor meer informatie. Na de veiling gaat De Bakkerij open voor een gezellige Open Mic!

Deel dit op: