04apr

Novack + Jasper Schalks

4apr novack1Novack debuteerde in 2011 met Sequences & Stills. De band deelde het podium met onder andere Moss, Tame Impala en Alamo Race Track en speelde live in DWDD en Club 3voor12 in Desmet studio’s. Nu zijn ze terug met de opmerkelijke popplaat Arrivals. Had de Volkskrant het drie jaar geleden nog over ‘een spaarzame trompet’ en sprak Kicking the Habit van een ‘dromerige plaat’, nu is er geregeld sprake van over elkaar heen buitelende trombonesolo’s en feestelijke trompetpartijen. Toch zijn er ook momenten waarop het verleidelijk is weg te dromen en je mee te laten slepen door de muziek. Op Arrivals staan zonder uitzondering luisterwaardige nummers, uitblinkend in subtiele details en aandachtige arrangementen.

De eerste single van Arrivals: By Surprise

Met Arrivals wilden ze een plaat maken die het debuut Sequences & Stills op meerdere vlakken zou overtreffen. De band moest opnieuw uitgevonden worden zonder identiteit te verliezen. Tijdens dit proces vielen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek: aankomsten op hoopvolle tussenstations, op weg naar het einddoel – een nieuw album. De titel Arrivals staat voor dit proces, waarin elk nummer een aankomst belichaamt. Hoe dat klinkt? Soms stuwend en fris, dan weer verstild en meeslepend.

Meer weten: http://novack.nl/

Verder treedt op deze avond ook Jasper Schalks op! Jasper Schalks is een jonge singer-songwriter die pas sinds een jaar bezig is met optreden met nummer van eigen hand. Sindsdien heeft hij pas zo’n twintig optredens achter de rug, zowel solo als in een duo. In zijn muziek probeert hij een eigen sound te creëren met helden als Bob Dylan, Glen Hansard en Leonard Cohen in zijn achterhoofd. Zijn muziek valt het beste te omschrijven als eenvoudige, subtiele en dromerige folk.

Zaal open: 21:00 uur
Entree: 4 euro

Deel dit op: