17apr

Goedgevuld paasweekend; indierock, hardcore en rap

Op donderdag 17 april treedt de Britse band Bearfoot Beware op in De Bakkerij. Op vrijdag maar liefst drie bands uit het hardcore en punk genre; 18 Miles uit Heerhugowaard en Uitgeest, Road To Manila uit Denemarken en Bury The Killjoy uit Duitsland. Op zaterdag gaat het weer een heel andere kant op met rap van vaderlandse bodem met Engel & Just en misschien zelfs nog een speciale gast.

17apr bearfootOp donderdag 17 april het energieke Bearfoot Beware, een alternatieve rock band uit het Britse Leeds! Ze voegen de karakteristieke eigenschappen van wiskunde, noise en alternatieve indierock moet een vleugje pop samen. De band is sinds 2010 bezig nadat zanger Tom Bradley en bassist Ric Vowden een band vormden door 90?s Amerikaanse hardcore punk en mathematische rock van die tijd. De line-up van de band werd compleet met drummer Mike Osborne. Explosief, energiek en onvoorspelbaar. Dat is Bearfoot Beware. De zaal is om 20:00 uur open en de entree is 4 euro.

18apr 18 miles - bakkerij1Op vrijdag 18 april is metal/punk en hardcore aan de beurt in De Bakkerij. 18 Miles is een jonge verfrissende hardcore/metalcore formatie uit Noord-Holland, met een eigen karakter en sound. De band is in 2010 opgericht en de bandleden wonen verdeeld over Uitgeest en Heerhugowaard. De afstand tussen beide plaatsen was 18 mijl en vandaar dus ook de bandnaam; 18 Miles. Road To Manila is een post-hardcore band uit Denemarken. Ooit is de band begonnen in een harder genre; deathcore. Maar door wat meer melodie toe te voegen aan hun muziek vonden ze hun weg en hebben ze hun weg gevonden. Verder treedt ook Bury The Killjoy op. Dit is een hardcore punk band uit het Duitse Attendorn. De zaal is om 21:00 uur open en de entree is 4 euro.

19apr EngelOp zaterdag 19 april gaat De Bakkerij weer een heel andere kant op met rapper Engel en zijn muzikale partner in crime Just. Engel (Steven Engel) bracht in 2013 alweer zijn elfde album uit in 11 jaar. Daarvoor werkt hij samen met diverse producers en Just. Op 12 mei 2013 verscheen de tweede single van deze nieuwe plaat, Red Me Wel. En tot nu toe toert hij langs een aantal zalen in Nederland waaronder dus nu in De Bakkerij. Een paar jaar geleden kon je hem al zien uit Uit Je Bak en nu is hij terug in Castricum. Zaal open om 21:00 uur en de entree is 4 euro.

Deel dit op: