25apr

Koningsnacht en dag gratis feestjes

Vrijmarkt? Nee, vrije fijne feestjes in De Bakkerij! Het weekend van Koningsdag staat De Bakkerij in het teken van fijne feestjes en fijne bandjes voor weinig! Op vrijdag 25 april, Koningsnacht, staan de Amerikaanse band Ampline en de Haarlemse surfrockband Tidal Wave op het programma. Op Koningsdag, zaterdag 26 april, gaan we los met een festival op maar liefst twee locaties! In de middag staan er een aantal bands op het plein bij de Maranathakerk en in de avond gaat De Bakkerij verder aan het pand aan de Dorpsstraat 30.

25apr amplineOp vrijdag beginnen we met Tidal Wave & Ampline. Tidal Wave is een band die meespeelt met de world wide instrumentale surfrock golf. Deze muziek is het beste te omschrijven als opwindende en aanstekelijke gitaar deunen, voort gestuwd door pompende bas en ratelende drums. Het Amerikaanse Ampline is grootse rock met invloeden van Drive Like Jehu en Fugazi en met een beest aan de microfoon.

kdagOp zaterdag begint De Bakkerij rond 13:00 uur met een het Koningsdag festival aan het Maranathaplein in Castricum. Het spits wordt afgebeten door Rarely Alive. 26 apr rarely aliveHun stijl is vooral pop/rock georiënteerd. Met voorbeelden als Kings Of Leon, Red Hot Chili Peppers en Mumford and Sons, maar ook zijn andere invloeden te voelen zoals bijvoorbeeld Goldfrapp, Radiohead, U2 en Incubus. Met het veelvuldig gebruiken van verschillende effecten en veel delay krijgt de band een wat ruimtelijke sfeer. 26 apr tvs mostDaarna volgt TV’s Most Popular Art Instructors; 4 heerlijke heren met een gezamenlijke passie voor het maken van muziek. Onvervalste punk met reggae en funk invloeden, geïnspireerd door onder andere Bob Ross, rocken ze de pan uit. Velsen-Noord represent met Tony Clifton! Garage/stoner/punk uit de IJmond met Merlijn “Doet zijn best om heel erg badass over te komen maar mag wel iets meer *raah*”. Lenny: “Speelt zijn noten op dezelfde manier als zijn intelligentie: heel erg laag, voor de rest wel een toffe knul” & Mees: “Rammen hier, rammen daar en soms valt daarbij het drumstel uit elkaar.” We vervolgen de middag met het Wijkse Mentally Retarded Friend. Drie heren vonden elkaar in het park en zijn begonnen! De band wordt beïnvloed door Pink Floyd, Wilco, Them Crooked Vultures en Mr. Bungle. Daarmee maken zij een solide mix van psychedelische en groovegroove rock. 26 apr lee hillbillyDe middag wordt knallend afgesloten met Lee & The Hillbilly Blues Combo! Lee’s Combo ontstond een jaar geleden bij een toevallige muziekcafé ontmoeting, vanaf de eerste optredens en repetities zat de sfeer er goed in. Lee schrijft de eigen nummers en wanneer deze exotische rockabilly-blues-train op stoom komt is er geen houden meer aan.

Na een uurtje rust en ombouwtijd, gaat De Bakkerij om 19:00 uur verder aan de Dorpsstraat 30. Als eerste is er een DJ om de sfeer er lekker in te brengen en in de avond bijt de band 12:04 het spits af. 26 apr drieluik 120412:04 brengt met een cross-over van rock, funk, rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno 2014. Deze verrassende mix, voortkomend uit de diverse muzikale achtergronden van de bandleden, zorgt voor een eigenwijze en herkenbare sound die je pakt en meesleept. Verder met Brothers on the Edge. Uit verschillende delen van de wereld zijn ze elkaar tegengekomen in Utrecht. Zo heb je Frankrijk, Litouwen, Curaçao en Nederland in de band zitten. Ze spelen combinatie van funk, soul, rock, hiphop, om lekker met plezier te kunnen bewegen en een sfeervol feest te bouwen met ‘t publiek. 26 apr Het BreinWe sluiten de avond af met misschien wel de bekendste subculturele band die voortkomt uit De Bakkerij Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte. Met hun treffende teksten over De Zesde Dimensie en hun reflectie op Urban muziek zijn zij een vrolijke heerlijk spacende band. En op dit moment ook bezig met een nieuw album dus misschien hoor je wel wat nieuws? :)

Programma voor Koningsdag! (onder voorbehoud van uitloop en ombouwtijden etc.)

Overdag 13:00 uur – 18:00 uur
Maranathakerk, Prins Hendrikstraat 1, Castricum
13.30-14.00 Rarely Alive
14.15-15.00 TV’s Most Popular Art Instructors
15.15-16.00 Tony Clifton
16.15-17.00 Mentally Retarded Friend
17.15-18.00 Lee & The Hillbilly Blues Combo
13:00 – 18.00 DJ Niels (tussendoor)

Avond: 18:00 uur – sluit!
Bakkerij, Dorpsstraat 30, Castricum
19.00-20.00 DJ
20.00-21.00 12:04
21.30-22.30 Brothers On The Edge
23.00- 00.00 Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte
00.00- 03.00 DJ Twiz

Het hele weekend in De Bakkerij en op het Maranathapleintje zijn gratis toegankelijk. Wel is er op vrijdag een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen die volledig naar de bands gaat. Dus kom langs en laat je verrassen!

Deel dit op: