26apr

Koningsdag!

kdagProgramma dat tot nog toe definitief is! De locatie is overdag op het pleintje bij de Maranathakerk (Prins Hendrikstraat 1 Castricum). In de avond gaan we verder in De Bakkerij!

Overdag 13:00 uur – 18:00 uur
Avond: 18:00 uur – sluit!

Op zaterdag begint De Bakkerij rond 13:00 uur met een het Koningsdag festival aan het Maranathaplein in Castricum. Het spits wordt afgebeten door Tony Clifton! Een heel tof bandje uit Velsen met; Merlijn: “Doet zijn best om heel erg badass over te komen maar zijn gitaarspel live mag wel iets meer *raah*” Lenny: “Speelt zijn noten op dezelfde manier als zijn intelligentie: heel erg laag, voor de rest wel een toffe knul” en Mees: “Ramt op zijn drumstel en hangt er nog de brulaap bij uit ook.” Dan volgt TV’s Most Popular Art Instructors; 4 heerlijke heren met een gezamenlijke passie voor het maken van muziek. Onvervalste punk met reggae en funk invloeden, geïnspireerd door onder andere Bob Ross, rocken ze de pan uit.

Daarna volgt Rarely Alive. Hun stijl is vooral pop/rock georiënteerd. Met voorbeelden als Kings Of Leon, Red Hot Chili Peppers en Mumford and Sons, maar ook zijn andere invloeden te voelen zoals bijvoorbeeld Goldfrapp, Radiohead, U2 en Incubus. Met het veelvuldig gebruiken van verschillende effecten en veel delay krijgt de band een wat ruimtelijke sfeer.
Rarely Alive

Dan knalt de middag verder met het Wijkse Mentally Retarded Friend. Drie heren vonden elkaar in het park en zijn begonnen! De band wordt beïnvloed door Pink Floyd, Wilco, Them Crooked Vultures en Mr. Bungle. Daarmee maken zij een solide mix van psychedelische en groovegroove rock.

De middag wordt knallend afgesloten met Lee & The Hillbilly Blues Combo! Lee’s Combo ontstond een jaar geleden bij een toevallige muziekcafé ontmoeting, vanaf de eerste optredens en repetities zat de sfeer er goed in. Lee schrijft de eigen nummers en wanneer deze exotische rockabilly-blues-train op stoom komt is er geen houden meer aan.
Lee and the Hillbilly Blues combo

Na een uurtje rust en ombouwtijd, gaat De Bakkerij om 19:00 uur verder aan de Dorpsstraat 30. Als eerste is er een DJ om de sfeer er lekker in te brengen en in de avond bijt de band 12:04 het spits af. 12:04 brengt met een cross-over van rock, funk, rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno 2014. Deze verrassende mix, voortkomend uit de diverse muzikale achtergronden van de bandleden, zorgt voor een eigenwijze en herkenbare sound die je pakt en meesleept.

Verder met Brothers on the Edge; Uit verschillende delen van de wereld zijn ze elkaar tegengekomen in Utrecht. Zo heb je Frankrijk, Litouwen, Curaçao en Nederland in de band zitten. Ze spelen combinatie van funk, soul, rock, hiphop, om lekker met plezier te kunnen bewegen en een sfeervol feest te bouwen met ‘t publiek.

We sluiten de avond af met misschien wel de bekendste subculturele band die voortkomt uit De Bakkerij Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte. Met hun treffende teksten over De Zesde Dimensie en hun reflectie op Urban muziek zijn zij een vrolijke heerlijk spacende band. En op dit moment ook bezig met een nieuw album dus misschien hoor je wel wat nieuws? :)
Het Brein dat kwam uit de Ruimte

Deel dit op: