10apr

DRUM ‘N BASS/ JUNGLE: Zaphod

Zaphod is één van de eerste Nederlandse bands die Drum ‘n Bass en Jungle met ‘live’ instrumenten zoals drums, bas,
toetsen en gitaar, aangevuld met samples en loops, ging spelen. Deze muziekstijlen werden lange tijd alleen door dj’s met behulp van computers gespeeld. Zaphod kende een flitsende start, stond al snel in de finale van de Amsterdamse Popprijs en won de Grote Prijs van Nederland (dance, publieksprijs).

Gaandeweg mixte Zaphod steeds meer stijlen in hun muziek zoals reggae, ska, triphop, bigbeat en rock. De unieke stijl die ze ontwikkeld hadden werd hiermee extra onderstreept. Er werd wederom veel opgetreden en Zaphod begon aan de opnamen van hun eerste plaat. De band maakte een tour door de Balkan en deed ook vele optredens in eigen land waardoor de band een ijzersterke live reputatie opbouwde. Zaphod trad zelfs een keer live op TV op bij Barend en van Dorp. Na dit hoogte of dieptepunt, leek er een punt achter de band gezet te zijn.

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en een aantal bandleden bliezen Zaphod voor korte tijd nieuw leven in. En nu hebben ze de rest van band er ook weer bij betrokken en zijn ze helemaal klaar om te vlammen! Tijd voor een feestje dus!

Zaal open 21:00 uur. Aanvang: 22:30 uur. Entree: nnb.

Deel dit op: