23mei

MiRco& De wijze mannen + Kissing Jane

en lekker vette brutale energieke band van mannen en vrouwen. Stoere Sophie op drums, Dana? op sax en Anne als extra zangeres. De mannen Justin & Marc spelen Hammond & gitaar. Luke Nyman – singer songwriter en multi instrumentalist – is de bassist op de cd. Van conservatorium muzikanten tot autodidacten. Dat is wat MirCo & De Wijze Mannen is!

In de huidige vorm bestaat de Wijze Mannen nu ruim ??n jaar. Na eerst enkele jaren knutselen aan een geluid in een kleinere formatie. In 2012 is er de eerste demo opgenomen. Dankzij die demo en de single ‘KOM VOOR JOU’ is er in 2013 een platencontract getekend bij Marista. En het afgelopen jaar werd er oa al opgetreden in Paradiso en op de Nacht van Oranje. De donkere zijde van 2013 was het overlijden van bassist Henk, een van de mannen die aan de basis stond van De Wijze Mannen. Op de cd staan twee liedjes die speciaal voor Henk zijn geschreven. Bij de Wijze Mannen is het altijd lol op het podium. Twee toverwoorden: energie en plezier, en dat zie je bij elk optreden. En de liedjes van MiRco & de Wijze Mannen bruisen van het leven.

Daarnaast; Kissing Jane is een vijfkoppige popband uit de kop van Noord-Holland. Met muzikale invloeden van Muse, No Doubt, Bat for Lashes, Kate Bush, Blondie en Katy Perry, omschrijven zij hun muziek als theatrale powerpop.

Kissing Jane was in de zomer van 2014 o.a. te zien op Zomerpop in Hoogwoud en het Magneetfestival in Amsterdam. Op dit moment is ze bezig met de Female Fronted Rocknight tour en het uitbrengen van haar eerste single met videoclip “Voodoo”, die ook te horen zal zijn op haar eerste album. De band is getekend bij het LIFRA-label uit Schagen, waar ze haar debuutalbum opneemt.

Kissing Jane is niet alleen een groep die je moet hebben gehoord, je moet ze ook hebben gezien! Tijdens de live optredens is de band een lust voor oog, met als boegbeelden de twee dames aan het front. De instrumentale basis van drums, bas en gitaar en het samensmelten van de stemmen is typerend voor de sound van Kissing Jane.

Zaal open: 21:00 uur. Entree: 4 euro.

Deel dit op: