04mrt

Lokeen + Phoam + Black Chicken Timebomb + Zack Duke

bands Lookeen is een band van getalenteerde muzikanten die muziek begrijpen, als een kunst voor het uiten van emotie. Speelse uitdrukkingen van de elementaire gevoelens is de drijvende kracht in zowel de samenstelling als de theatervoorstelling. Lookeen’s muziek kan worden gedefinieerd als blues/hardrock die wordt beïnvloed door bijna elk modern genre. De ambitie van Lookeen is om op te vallen als een band met muziek die het hart raakt maakt, zonder zwaar op de ziel te zijn.

Phoam bestaat uit vijf jonge gasten, die meer dan genoeg kilometers hebben gemaakt in diverse bands, op de vaderlandse podia. De dromerige zanglijnen van Woody, doordrenkt in synthesizers en galmende gitaren van Stanley en Denzel en de stuwende bass en drums van Roy en Daniel zorgen ervoor dat je meegesleept word naar hun Paradijs. Het schrijven van songs en veel spelen om deze nummers fijn te slijpen was de prioriteit van Phoam, maar na hun eerste optreden bij Poptrash in de Nieuwe Anita wisten ze al twee festivals in Duitsland te interesseren: een ervan sloten ze zelfs af als headliner. Niet veel later speelde de band bij Club 3voor12 Noord-Holland en scoorden ze een hit van de week bij Radio Mortale gevolgd door het behalen van de finale van de Amsterdamse Popprijs 2016.

Nadat alle bandleden jarenlang in verschillende formaties hebben gespeeld is Black Chicken Timebomb ontstaan. Waar de een de podia onveilig maakte met punk en metal heeft de andere meer ervaring met funk en pop. Op het eerste gehoor zullen al deze elementen misschien niet geheel te ontwaarden zijn, maar zoals bij een goed glas wijn komt de dubbele bodem pas naar boven na enige (luister)tijd. Het is altijd moeilijk om een label te hangen aan muziek, maar termen als pop en rock worden het vaakst gehoord. Na een verse demo is Black Chicken Timebomb klaar om alle podia in Nederland plat te spelen!

Zack Duke is een band uit (omgeving) Amsterdam met een compacte en opvallende bezetting: de uiteenlopende leeftijden (28 tot 60) leveren een keur aan invloeden. De muziek valt kort te omschrijven als: Stevig en wavig, melodieus en gedreven! Meer passie dan perfectie. De songs zijn geschreven door de band zelf.

Zaal open: 20:00 uur. Entree: 6 euro/5 euro voor leden

Deel dit op: