24mrt

The Mieters + De Twijfelbrigade

The Mieters laten horen dat nederbeat nog springlevend is. Hun liedjes combineren authentieke 60’s klanken met moderne, Nederlandstalige teksten, en gaan meestal over meisjes.

The Mieters zijn geinspireerd door Nederlandse nederbeatbands als HET, ZZ en de Maskers, Q65, The Mokum Beat Five en The Outsiders, maar ook door Britse beatbands als The Beatles, The Who en The Kinks. The Mieters zijn opgericht in 2008 en spelen live sinds 2009. Eind 2012 wonnen the Mieters een plek in de finale van de Rob Acda Award 2012/2013 in de Patronaat, waarmee ze bij de laatste 5 acts van de 62 inschrijvingen voor de prestigieuze popprijs eindigden.

The Mieters hebben gespeeld op podia als Tivoli, Patronaat, Maloe Melo, Winston Kingdom, Paradiso, de Kade, OT301 en de Nieuwe Anita. The Mieters zijn graag geziene gasten bij The Amsterdam Beat Club, waar ze eind 2013 ook op een verzamelaar van verschenen samen met acts als The Kik,The Phantom Four en Artur Brown.

Na een jaartje pauze zijn the Mieters in 2016 weer aan het optreden geslagen en staat de opvolger van “Hip” gepland voor begin 2017!

De Twijfelbrigade
Een ding is zeker: misschien is er wel niets zeker. De Twijfelbrigade maakt niet altijd liedjes waar betweters van in de war raken.

Ze komen met zijn drieen, met zijn vieren of als je geluk hebt met zijn zessen. Ze maken muziek die de meeste mensen waarschijnlijk als popmuziek zouden beschrijven. Een beetje singer-songwriter maar dan met meer instrumenten. Nederlandstalig ook. Sommige liedjes zijn wat droevig maar het kan zomaar zijn dat ze vrolijk gespeeld worden. Of andersom. Dat is dan geen opzet, dat gebeurt gewoon en dat is dan precies de bedoeling; kortom de Twijfelbrigade !

Meer info zsm!

Deel dit op: