27apr

Koningsdag bij De Bakkerij!

Het is weer K-DAG! Dus tijd voor een fijn feestje met de deuren open bij De Bakkerij!

Deze keer gaan we ’s avonds open en knallen de dag uit met drie topbands!

Operation Hurricane:
Alles begint en eindigt bij het verhaal. Geen riffs omwille van de riffs, maar poëtische en beeldende verhalen die tot leven worden gebracht door zorgvuldig uitgedachte sounds en partijen.
Van uitbarstingen die klinken als de soundtrack van een uit de hand gelopen dystopische science-fiction, tot fragiele en dromerige leegtes waarin de vinger op de zere plek wordt gelegd.
Als het moet kunnen ze het doen donderen op het podium, maar in het oog van de storm zul je vinden waar het echt om draait bij deze jongens: Alles begint en eindigt bij het verhaal.

Instrumental Disorder
Is het punk? Indie? Of gewoon schizofrene rockmuziek? Zolang de energie er is, lijkt het deze band weinig uit te maken. De wanorde is nabij met Instrumental Disorder.
De band ontstond met het experiment als uitgangspunt, wat ze lieten blijken op het veelzijdige debuut uit 2015, opgenomen op de zolderkamer van gitaar/producent Joeri Braams in Castricum.
Op hun opvolger, Steam Powered Crocodile uit 2017, focuste Instrumental Disorder zich op het creëren van een rockalbum in de nonchalante zin van het woord. De muziek werd simplistisch, maar er bestond nog steeds ruimte voor experiment, zij het meer gefocust op de expressieve stem van ieder nummer. Mede dankzij de nieuwe drummer Robin Cairo, een oude jeugdvriend van de zanger Bob, werd Instrumental Disorder zelfbewust van hun sound en klinkt hun muziek tot op de dag van vandaag gedurfd en overtuigend.
Momenteel is Instrumental Disorder bezig aan een nieuw album dat ergens in het komende jaar zal uitkomen. Hierop zullen thema’s die eerder voorbijkwamen op Steam Powered Crocodile, waaronder sociale angst, isolatie en pessimisme, in een nieuw licht worden gezet.
Geniet, maar lijdt met mate.

Counter-Sound
Hard en snel dat is Counter Sound!

Counter Sound is een 3-koppige Nederlands en Engelstalige, keiharde losgeslagen stoomtrein die recht op je afkomt waar je niet omheen kan. In hun pad laten ze een ravage van moshpits,
geschreeuw, zweet, bier en heel veel lol achter.

De muziek is allemaal zelf geschreven en het genre is een mix van funk, thrash, punk en metal. Optreden is het allerleukste van in een band spelen en een Counter Sound optreden is een ervaring die je niet mag missen!

Open: 19:00 uur
Entree: gratis!

Deel dit op: