11mei

Repair Café

Energiecoöperatie CALorie en Transitie Castricum weten elkaar steeds weer te vinden en aan te vullen. Transitie Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 11 mei. Deze keer is ook weer een ‘energiecoach’ van CALorie aanwezig.

We helpen je bij het Repair Café met allerhande reparaties van kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Ook kun je komen voor hulp bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan. Dit keer is er helaas geen hulp bij textielreparatie.

Dit keer is er ook weer iemand van CALorie, die je kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energie-coaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie. Wie het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer niet alleen kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen. Dus kom langs!

Het Repair Café wordt eens per twee maanden georganiseerd door Transitie Castricum en De Groene Bak. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transitie Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag11 mei in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Deel dit op: