05mrt

Punkpop en Kovitok in De Bakkerij

Verandering van spijs doet eten.

Het langverwachte voorjaar staat voor de deur en dat betekent voor De Bakkerij dat er een interessante periode voor de deur staat: zo heeft de Vereniging Vrienden van De Bakkerij eerder deze week het kader van de programmering van het buitenpodium op Koninginnedag neergezet en wordt er de komende maanden meer in kwaliteit in plaats van kwantiteit geinvesteerd: toch blijft De Bakkerij uiteraard minstens een keer per weekend livemuziek programmeren.

Het afgelopen weekeinde was het tot twee keer toe Volle Bak met metal op vrijdag en ska op zaterdag- maar omdat elke week hetzelfde gerecht, hoe lekker ook, uiteindelijk gaat tegenstaan is dit weekend onder andere de punkmuziek aan de beurt. Die wordt ditmaal verzorgd door twee bands uit Enschede. De bandleden van Clueless worden door bepaalde kenners beschouwd als de ongekroonde koningen van de melodische powerpop. Clueless heeft de release van haar eerste full length album gepland voor het einde van het jaar en is van plan om in Castricum alvast wat zieltjes te winnen. Live spelen ze het liefst in kleine, sfeervolle zaaltjes en laat De Bakkerij nu net aan die criteria voldoen! Vervolgens is het de beurt aan de punkrockers van Wreckyard. Afgelopen najaar brachten zij hun eerste EP Black & Blueprint uit. Wreckyard heeft een voorliefde voor moderne punk en wie graag wil weten waar de bandleden hun muzikale inspiratie vandaan halen denkt aan namen als The Ataris, My Chemical Romance en Nofx. Wat live optreden betreft hanteert de band het plug & play principe: niet zeuren maar er vol tegenaan- volgens Wreckyard zeuren alleen verliezers over podiumzweet. Wreckyard beschouwt zichzelf als een van de hardst rockende bands in het genre en wie daar zelf een oordeel over wil vellen is vrijdag van harte welkom in De Bakkerij.

Op zaterdag blijft De Bakkerij heel dicht bij huis want dan is het podium weer het toneel van een van de inmiddels zeer populaire Kofvitok-avonden. Het Castricumse Kofvitok-label grossiert in bizarre, tegendraadse artiesten en programma s- zo staan zaterdag onder de vlag van Bakkie Kofvi Herrie onder andere de Bitter Lemon Boys eindelijk weer eens op een Nederlands podium. Na een wereldtournee, die hen onder andere voerde naar landen als Verweggistan en Afgelegerije sluiten de Boys hun tournee af in de plaats die ze groot heeft gemaakt: jong Castricum kijkt er al weken naar uit. Verder uitweiden over de avond is welhaast ondoenlijk- een avondje Kofvitok staat nu eenmaal voor: verwacht het onverwachte. Voor wie nog nooit een Kofvitok-avond van dichtbij heeft meegemaakt is dit de perfecte aanleiding om zelf eens te komen kijken waar al die drukte nou eigenlijk goed voor is.

Naast de wekelijkse programmering is er overigens meer nieuws voor vaste en nieuwsgierige bezoekers- De Vereniging Vrienden van De Bakkerij heeft namelijk een nieuwe website.

Deze stond al een hele tijd in de planning om het voor de bezoeker
gemakkelijker te maken meer informatie over o.a. de programmering te
vinden. Bezoekers krijgen elke week het persbericht voor het
aankomende weekend voor hun neus, kunnen reactie geven op alle
geplaatste berichten en kunnen gemakkelijk het complete archief
doorspitten. De website voldoet ook aan de laatste ‘trends’ op het
internet: zo kunnen de programmering, nieuws en persberichten
gevolgd worden via zogenaamde RSS-Feeds waardoor deze gemakkelijk
automatisch ingelezen wordt in een standaard nieuws-lezer of
email-programma. Zo missen de vele vaste bezoekers nooit meer een leuke avond in De
Bakkerij! De website is te vinden via haar oude vertrouwde adres
www.vriendenvandebakkerij.nl

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0200 uur. Op vrijdag bedraagt de entree 3 euro (2 voor leden), op zaterdag is de toegang vrij van kosten. Ook op zondagavond is De Bakkerij geopend en wel van 2130 tot middernacht.

Door Sander Zwikker.

Deel dit op: