20mrt

Dyse, Labasheeda en HipHop met Maestro Mikel en Snelle Jelle

De Bakkerij geeft alle muziekliefhebbers van Castricum en omgeving dit weekend weer genoeg reden om het poppodium van Castricum een bezoek te brengen. Zowel rockliefhebbers als HipHopfanaten komen meer dan voldoende aan hun trekken. De Duitse en Amsterdamse bands die vrijdag 24 maart te zien zijn, zijn een grote belofte voor de muziekwereld. Zaterdag 25 maart komt DJ Midnight De Bakkerij onveilig maken met HipHop van de bovenste plank.

Sommige bands doen het met zijn vijven, anderen met zijn vieren- als er een ding is dat de band Dyse heeft bewezen is dat minder soms meer is- dit duo speelt met een kracht en een volume waar veel bands nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Vorig jaar stonden de Duitsers al een keer in De Bakkerij en gaven een optreden dat volgens veel van de gelukkige aanwezigen tot een van de beste van het jaar behoorde. Destijds op de gok en last-minute geboekt- inmiddels weten ze bij De Bakkerij waar Dyse voor staat: onstuimige, nietsontziende powerrock en dat gemaakt met enkel een drumstel en een elektrische gitaar. Eigenwijs als het duo is stonden de heren erop om in de zaal te spelen, in plaats van op het podium, en dat zal ook nu weer het geval zijn. De mensen die er vorige keer bij waren zijn er ongetwijfeld allemaal weer bij en wie wil weten wat ze de vorige keer gemist hebben heeft nu de kans om de schade in te halen. De andere act van de avond, Labasheeda, gaat onder Bakkerij-bezoekers wellicht eenzelfde reactie teweeg brengen als Dyse vorig jaar deed. Ook min of meer op de gok geboekt beloven de recensies veel goeds over het optreden van dit Amsterdamse trio. Labasheeda werd in 2004 opgericht en heeft in korte tijd al een aardige staat van dienst opgebouwd. Het trio brengt gruizige alternatieve underground rockliedjes die doen denken aan de wereld van PJ Harvey. Niet alleen de zang doet hier aan denken, ook fingerpicking manier van gitaarspelen in combinatie met staccato slaggitaar voegt hier iets aan toe. Het gebruik van bariton gitaar, elektrische viool en afwijkende structuren maakt dat de band iets nieuws brengt in de Nederlandse popwereld. In De Bakkerij krijgt men vrijdag tussen 21.00 uur en 02.00 uur de gelegenheid hier kennis mee te maken.

De verantwoordelijke dader voor de zaterdag is Midnight van BumrushRadio, de lokale HipHop radioshow. Na enkele zware delicten achter de rug te hebben zoals feesten met Spacekees&Terilekst en Jawat! komt hij dit keer weer met hetzelfde motief: het publiek overvallen met goede live acts en harde HipHop beats. Het opwarmen van de plaats van delict wordt verzorgt door twee heren die niet geheel onbekend zijn voor De Bakkerij. Engel en Daniël. Engel is de man die de raps verzorgt en Daniël zal hem bijstaan op de gitaar, en wie weet heeft hij nog meer in petto om de laid-back raps van Engel te ondersteunen. Nog niet zo lang geleden brachten zij samen een album uit in eigen beheer, genaamd WoonbootProducties, en zijn tevens te gast geweest bij BumrushRadio. Als het publiek eenmaal overmeestert is door het voorprogramma slaat de hoofdact van de avond toe: Maestro Mikel en Snelle Jelle. Maestro Mikel kwam in 2003 in de finale te staan van de Grote Prijs Van Nederland en ging naar huis met de Ntb Beste Muzikantprijs. Na zijn eerste officiële single op vinyl is hij nog steeds druk bezig met zijn debuutalbum. Snelle Jelle is zijn vaste dj en is dus ook ditmaal aanwezig om de nodige cuts en scratches toe te voegen aan zijn optreden. Ook neemt hij een back-up mee genaamd Phanthom en zijn beatcreator Zaplin zal ook van de partij zijn. Aansluitend zal Snelle Jelle er niet voor schuwen zijn platentas nog even open te gooien en de zaal flink te laten bewegen. Midnight zelf zal de tijd voor en na de optredens opvullen met zijn grootste wapen: raw beats en ill lyricism. Het mag duidelijk zijn dat Midnight ook ditmaal geen alibi nodig heeft om dit allemaal ongestraft klaar te spelen. Hij raad de HipHop liefhebbers dan ook ten strengste aan dit tot op de bodem te komen uitzoeken. Hij verwacht je vanaf 21:00 en rond de klok van 02:00 zal het onderzoek afgerond zijn want zonder alibi ben jij nog steeds verdacht! Voor meer info stuur je een e-mail naar: info@bumrushradio.com.

De Bakkerij is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 09.00 uur tot 02.00 uur en op zondag van 21.30 uur tot middernacht. De entree bedraagt aankomende vrijdag en zaterdag 4 euro (leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij betalen 3 euro), zondag is de entree gratis. De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum. Meer informatie op www.vriendenvandebakkerij.nl.

Deel dit op: