27mrt

DJ mosQuito en Wave Zero in De Bakkerij

Hoewel De Bakkerij bekend staat om de vele live optredens zijn er ook nog steeds avonden waarbij de DJ en zaalaankleding centraal staan, de thema-avonden. Aankomende vrijdag is het weer genieten van uiteenlopende muziek, zonder dat daar een podium of live-act aan te pas komen. De podiumdelen worden gebruikt om de zaal een andere indeling te geven en Dj mosQuito verzorgt de muziek tijdens de thema-avond. Zaterdag staat het podium weer op zijn vaste plek in De Bakkerij en wordt dit keer beklommen door de Engelse rockband YouNoGoDie en de Castricumse/Uitgeester band Wave Zero.

Het thema van vrijdag 31 maart is lounge en heeft de titel “Chill Out” gekregen. In december werd al eens een succesvolle lounge-avond gehouden in De Bakkerij. Die avond is zo goed bevallen dat het concept van de avond op herhaling gaat. DJ mosQuito zal, net als in december, de zaal wederom doen voorzien van rustige, chille en mooie lounge muziek. Als het publiek in de stemming is zal mosQuito niet schromen iets sneller te gaan draaien zodat er volop gedanst kan worden. De vorige thema-avond met als thema The Roaring Twenties, waarbij oude jazz werd afgewisseld met muziek van nu met inspiraties uit de jaren ’20, was een groot succes. Er waren veel enthousiaste bezoekers die actief meededen aan de spelletjes en genoten van de muziek. Voor het themafeest van aankomende vrijdag zijn de verwachtingen van de zaalaankleding en DJ mosQuito dan ook hoog. Aankomende vrijdag is de entree gratis, De Bakkerij is geopend vanaf 21.00 uur. De Bakkerij verwacht haar bezoekers uiterlijk om 02.00 uur met een voldaan en chill gevoel naar huis te laten gaan. Wanneer bezoekers zelf ideeën hebben voor thema-avonden kunnen zij altijd bij de dienstdoende vrijwilligers terecht, of het forum op de website bezoeken.

Zaterdag 1 april wordt er weer volop live-muziek gemaakt in De Bakkerij. De rockband YouNoGoDie uit Derby, heeft zijn sporen in Groot Britanië reeds verdiend, nu de beurt aan Castricum. Voor het eerst spelen de vier jongens op het Europese vasteland en aan De Bakkerij de eer hen van een podium te voorzien. YouNoGoDie is een up-tempo alternatieve rockband. De snelle teksten van Martin Lowe en Chris Marsh worden begeleid door strakke drums en dito basgitaar. Gitarist Barry Gration geeft een melodisch tintje aan het geheel. Stilstaan zal moeilijk zijn bij het optreden van deze band. Een voorproefje van de muziek is te horen via De Bakkerij website, www.vriendenvandebakkerij.nl. Wave Zero, het hoofdprogramma van de avond, blijft zichzelf en haar publiek verrassen met de steeds beter wordende muziek die ze maken. De twee Uitgeesters Willem en Koen trekken zich samen met de Castricummer Tom zeer regelmatig terug in de oefenruimte. Met veel passie en enthousiasme werkt dit trio toe naar de optredens die zij verzorgen. Inmiddels is het alweer een klein jaar geleden dat Wave Zero in De Bakkerij speelde en in die tijd is een hoop gebeurd. Wave Zero heeft een cd opgenomen, een aantal nieuwe nummers geschreven, moest op zoek naar een nieuwe oefenruimte en heeft een nieuwe website gemaakt. De band speelt wel nog steeds alternatieve rock met invloeden uit de grunge, punk en psychedelische muziek, alleen dan van een hoger niveau dan de vaste Bakkerijbezoekers van hen gewent zijn. Het is hen, en ook of misschien juist mensen die Wave Zero niet eerder aanschouwde, aan te raden zaterdagavond De Bakkerij te bezoeken. Bezoekers zullen het pand zeker met hernieuwde energie en wellicht een nieuwe cd van één van beide bands verlaten. De Bakkerij is zaterdag van 21.00 uur tot 02.00 uur geopend, de entree bedraagt 3 euro (leden van Vereniging Vrienden van De Bakkerij betalen 2 euro). Zondag is De Bakkerij gratis te bezoeken tussen 21.30 uur en 00.00 uur. De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 in Castricum, meer informatie op www.vriendenvandebakkerij.nl.

Deel dit op: