24nov

MCIP, Greyline en Witness The Fall

Duck and Cover II

Nadat Duck and Cover eerder dit jaar al had uitgepakt met metalcoreband Instil uit Groningen komt de bakkerij nu met het vervolg: De Groningse band Greyline!. Verder staat daarnaast de Deense band MCIP, die in hun tour met Greyline op slechts 2 plaatsen Nederland aandoet! Maar ook het zuiden word vertegenwoordigt, door Witness The Fall,
Dé beste 2-step hardcore moshband van Dongen.

MCIP
MCIP staat voor “my Moo-Cow Is In Pakistan”, en als de naam niet alles zegt doet de muziek dat wel!. MCIP werd geformeerd in 1999 in een Deens pretpark in Kopenhagen. Twee vrienden, Dave en Nick wilden al jaren een metalband oprichten en kwamen daar in dat pretpark Lee tegen. Ze realiseerden zich al snel dat wat ze wilden maken erg raar moest zijn, een vreemde mix van muziek stijlen. Een beetje hardcore en metal gemixed met jazztonen, funk en ska. Nou en in hun zesjarige bestaan hebben ze daar een fantastische balans in gevonden. De muziek doet denken aan gekke bands als Mr.Bungle en de Fantomas.MCIP staat dan ook bekend om hun gekke en explosieve live performance en heeft in grote en kleine zalen in denemarken gespeeld. En nu eindelijk in Nederland.
Website: http://www.mcip.dk
mp3’s http://www.myspace.com/mcip

Greyline
Deze band uit Groningen is een van de meest bekende in het genre van de progressieve hardcore. Het duurde dan ook niet lang na hun oprichting in 2002 voordat ze opgemerkt werden door een Duits label, waar ze in 2004 al hun tweede album “red carpet avenue” uitbrachten. Als je naar Greyline luisterd hoor je een combinatie van mooie creatieve riffjes afgewisseld met bruut gitaargeluid. En dan bedoel ik ook.. BRUUT!. Deze vijfkoppige band staat voor een nieuw geluid in de hardcorescene en dat moet je zien.
Website: http://www.greyonline.nl
Mp3’s: http://www.myspace.com/greylinehardcore

Witness The Fall
Het kon natuurlijk niet op een beter moment. Nu de blaadjes van de bomen vallen en het vaker donker is dan licht komen de heren van Witness The Fall in de bakkerij. Deze brabanders houden ervan hun dromerige geluid te combineren met explosieve gitaaruitbarstingen die je inderdaad een herfstig gevoel geven. Hun melodieuze hardcore is geïnspireerd door bands als skycamefalling en this day forward. En dat het live wel goed zit.. dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Rockt als een malle,dus check ze nog even voordat ze weer de studio induiken om een nieuwe plaat op te nemen!.
Website: http://www.witnessthefall.com
Mp3’s: http://www.myspace.com/witnessthefall

Deel dit op: