27jan

Poppodium De Bakkerij vindt zelf ‘aardig pandje’ aan Dorpstraat

CASTRICUM

De gemeente had poppodium De Bakkerij al bijna afgeschreven. Het meest swingende pandje aan het Bakkersplein gaat binnenkort plat, en een alternatieve plek kon niet worden gevonden. Exit Bakkerij? Welnee. De Vrienden van de Bakkerij hebben nu zélf een heel aardig pandje gevonden. Aan de Dorpstraat 24.

Het woonhuis, plus een loods, stonden niet eens te koop, maar de eigenaren willen er wel van af, meldt De Bakkerij. Het huis ligt op slechts een steenworp afstand van het oude pand. Daar willen de Vrienden van de Bakkerij opnieuw beginnen als het huidige pand plat moet voor een groot woonwinkelcomplex. Het enthousiasme is groot. Volgende week bieden de Vrienden van de Bakkerij hun ‘burgerinitiatief’ aan de gemeenteraad aan. In de hoop dat de gemeente wil meebetalen en de nodige procedurele zaken wil goedkeuren.

Momenteel verzamelen de Vrienden van de Bakkerij handtekeningen, want elk burgerinitiatief moet breed gedragen worden door de Castricummers. Overigens meldt De Bakkerij dat zij ruimte wil bieden aan andere ‘partners’ in het pand. Ook om de exploitatie rond te maken. Behalve een wwonhuis bestaat het perceel ook uit een loods (op Dorpstraat 24a), waar de optredens moeten plaatsvinden. Die loods ligt aan de achterkant van het perceel, aan de rand van de Tuin van Kapitein Rommel.

Positief
De gemeenteraad reageerde gisteren over het algemeen positief op het plan, dat nog officieel door de Vrienden van de Bakkerij aan de politiek gepresenteerd zal worden. Alleen GroenLinks-raadslid Peter Könst was er somber over. Hij liet weten dat het plan niet zal slagen, omdat het bestemmingsplan ervoor moet worden veranderd. En zoiets is al eens eerder mislukt. Könst vindt het nog altijd een gemiste kans dat voormalig discotheek Millenium niet voor De Bakkerij is aangekocht. Millenium maakt, net als De Bakkerij, ook over enige tijd plaats voor een woonwinkelcomplex.

Noordhollands Dagblad – Stad en Streek
Zaterdag 27 Januari 2007

Deel dit op: