10jan

Live Hip Hop in de Bakkerij met Engel & STW ( the Q4), Kop & Ernst, DJ Dcreal67

Bumrushradio zorgt weer voor de maandelijkse dosis live Hip Hop in de Bakkerij. Op zaterdag 15 Januari zullen dit keer een aantal helden uit de Nederlands Hip Hop scene optreden. Zo is daar het hiphopduo Kop & Ernst uit Amersfoort. ‘MC’ Kop is afkomstig uit de hiphopformatie Nedertoon en ‘beatmaker’ Dr. Ernst staat bekend om zijn instrumentale producties. Sinds 2007 zijn zij een vast duo gaan vormen en hebben ze hun ‘Rauwe Jazzy’ stijl ontwikkeld. Inmiddels hebben ze twee albums uitgebracht en zijn ze druk bezig met het opnemen van hun derde album.

De Hoornse rapper Engel timmert al lang aan de weg en heeft in Amsterdam zijn draai gevonden. Zijn laatste album Engelland kwam eind 2008 hard. Daarop kwamen onder andere Def P, Jiggy Dje, DiggyDex en Tim Beumers voorbij. Verder kent men Engel van Engel en Daniel (Woonbootproducties) en treedt hij regelmatig op met zijn live-band Duster 2.0.

Producer STW is vooral bekend van samplecollectief ‘The Q4′. De beats van STW hebben een kenmerkende rauwe, funky sound die veel terug te horen is op onder anderen het solo-debuut album ‘Ontwikkelingsfase’ van DeFact en meerdere platen van Engel. Begin 2008 bracht de producer het album ‘STW Remixes’ uit. Samen zijn Engel en STW nu op hun “reiskosten tour” waarmee ze laten zien dat ze hun Hip Hop hart op de juiste plaats hebben zitten.
DJ Dcreal67 van Bumrushradio zal rond de optredens voor de nodige groovende tracks zorgen.

De Bakkerij is te vinden aan de Dorpsstraat 30 in Castricum. De zaal gaat open om 21:00 uur. De entree zal 4 euro bedragen. Leden krijgen een euro korting. Voor meer info zie: www.vriendenvandebakkerij.nl

Songwriters Sunday in de Bakkerij met Alexander Mckenzie & Stain on Teflon

Op de maandelijkse Songwriters Sunday hebben we dit keer een Canadese Singer Songwriter. Verwacht geen vrolijkheid van Alexander McKenzie, maar donkere, cynische melancholische songs. Als sterk contrast hiermee zal de Groningse folkband Stain on Teflon een optreden verzorgen. Harmen Ridderbos en Teake Damstra kregen afgelopen jaar het idee om als straatmuzikanten door Europa te gaan trekken. Hieruit is de band Stain on Teflon ontstaan. Later heeft violiste Heta Salkolahti (Finland) zich bij de band gevoegd. De band maakt voornamelijk aanstekelijke uptempo folkmuziek. Op deze zondag 16 Januari zal de entree geheel gratis zijn.

De Bakkerij is te vinden aan de Dorpsstraat 30 in Castricum. De zaal gaat open om 20:00 uur. Voor meer info zie: www.vriendenvandebakkerij.nl

Deel dit op: