24jul

Uit Je Bak! festival met veel muziek, theater, dans en exposities

Het Uit Je Bak Festival vindt dit jaar plaats op zondag 31 juli in het Willem de Rijkepark in Castricum. Van 13.00 uur tot en met 23.00 uur is er een reeks aan bands, theateracts, een dansvoorstelling en exposities te zien. Dit zomerse en culturele familiefestival wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van De Bakkerij.

Het programma op het hoofdpodium begint met Dakota, de band die de wedstrijd op Ongekend Talent won. Daarna de popsongs van Eins, Zwei Orchestra, gevolgd door de melancholische nummers van Houses. De avond beginnen we met de dansbare rock van de Utrechtse band The Medics. Hierna staat The Phoenix Explosion op het podium met ex-leden van het bekende Green Lizard. Vergeleken met Green Lizard is The Phoenix Explosion meer op rock gericht. Als laatste sluiten de Bazzookas het festival af met hun energieke ska. Deze band heeft zijn eer al bewezen tijdens het openingsweekend van De Bakkerij.

Op het koffiehuispodium beginnen we met de Heemskerkse stonerrockband Mentally Retarded Friend, gevolgd door songwriter Lucas Hamming. En dan iets heel anders: Hondengeluk. Dit is een dansact om, door en over een Lada. Aansluitend hierop een exclusief akoestisch optreden van Phantom Frank & The Arguido, bekend van de surfband Phantom Four. Daarna is het tijd voor hiphop met Bassa Klanka en D.R.I.E. Het programma gaat verder met het Belgische We Seem To Have Misplaced Our Igloo met hun combinatie van indierock en synthpop. De knallende afsluiter op het koffiehuispodium is Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte, met hun dansbare synthpop.

Ook dit jaar is er weer veel theater te zien op het Uit Je Bak Festival. De hele middag kun je verhalenverteller Rik Vuur vinden in een caravan op het terrein. Verder zal er driemaal een illegale bingo zijn met corrupte bingomeesters en een heuse Bingomolen. In de avond is er in de koffiehuistent tweemaal improvisatietheater te zien.

Voor de kinderen zal er genoeg te doen zijn op het festivalterrein. Zo komt Emil Kuijs met kinderactiviteiten op het gebied van natuur en beleving. Er is ook een grote verrassing voor de kinderen op het festivalterrein. Verder staan er ook veel kraampjes, zoals de kraam van Milou en Willem met zelfgemaakte spullen van gerecyclede tweedehands artikelen.

Meer informatie over het festival en het tijdschema is te vinden op www.uitjebak.nl. De entree is gratis. Het park bevindt zich tegenover winkelcentrum Geesterduin.

Deel dit op: