10sep

Kids With Guns & The Secret Love Parade, afterparty: The Move solo DJ-set

Op 10 en 11 september vindt voor de 25e keer de landelijke viering plaats van het weekend van Open Monumentendag. Het tweede weekend van september krijgt daarmee een extra feestelijk tintje. Ook in de gemeente Castricum openen historische deuren voor belangstellenden, onder het motto Nieuw gebruik, oud gebouw. Extra aandacht gaat uit naar de drie honderdjarige panden in de Castricumse Dorpsstraat: de Pancratiuskerk, het Oude Raadhuis en het pand van cultureel podium de Bakkerij.

De Rooms-katholieke Pancratiuskerk, het huidige Hotel “Het Oude Raadhuis” (voorheen het oude gemeentehuis van de voormalige gemeente Castricum) en het pand van cultureel podium “de Bakkerij” (voorheen onder meer café “de Landbouw”). De eigenaren van deze drie gebouwen hebben samen met de Stichting Werkgroep Oud-Castricum en in overleg met de gemeente een aantrekkelijk programma opgesteld, waarin het publiek onder andere live-muziek kan verwachten, een historische fototentoonstelling en een historische fiets- en wandelroute.

Het programma begint op zaterdag 10 september 2011 aan de Dorpsstraat vanaf 09.40 uur met een bijzondere, historische opening door wethouder Klijnstra. Drie figuranten komen vanuit de drie panden onder muzikale begeleiding naar het voormalige gemeentehuis, Hotel “Het Oude Raadhuis”, voor de opening. Daar komen hun geschiedenissen letterlijk samen.

Vanaf 10.00 uur zijn in De Bakkerij drie tentoonstellingen te bezichtigen:
• 100 jaar Dorpsstraat 28-30, samengesteld door Werkgroep Oud-Castricum
• 40 jaar ‘De Bakkerij’, gemaakt door leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij
• Toekomstplan multifunctioneel centrum De Bakkerij door architectenbureau Arjen Fruitema
Zondags zal er om 16.00 uur een informele afsluiting zijn van het jubileumweekend in De Bakkerij.

Hierna in De Bakkerij:

Kids With Guns is een electropop-duo uit Utrecht die een cocktail van rauwe, vuige electro, vette beats en catchy vocals de dansvloer in slingeren. Je kan een Russische geluids-roulette verwachten die doet denken aan Soulwax, Crystal Castles and Does It Offend You, Yeah? Werk je zelf al dansend in het zweet tijdens het opzwepende optreden van KIDS WITH GUNS!
Zie hier hoe ze 4000 man in Athene compleet uit hun dak lieten gaan!

www.kidswithguns.nl

The Secret Love Parade maakt wat lievere electropop. Onlangs had deze Nederlandse band een minuutje een optreden in De Wereld Draait Door, en daar leerden we ook dat deze band inmiddels een fenomeen is in oa. Japan en Zuid Korea. Aanvankelijk begonnen als rammelende punkband, veranderde de sound na de aanschaf van een oud orgel en begonnen ze te experimenteren met beats, loops en elektronica. De inspiratiebronnen van de band zijn divers, maar ruiken naar de jaren ’80. Van de Engelse formatie Broadcast en het Zweedse duo The Knife tot Radiohead, Johnny Cash en Dolly Parton. DJ The Move zal hierna in ‘80’s stijl de avond voortzetten.

http://www.thesecretloveparade.com/

DJ THE MOVE sluit de avond af met kei harde 80’s revival indie kneiters. Niet te missen!

Deel dit op: