12nov

NH Pop Live avond

Open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur (eerder dan normaal dus wees op tijd!)

Een live avond met de vijf winnaars van NH Pop Live 2011:

Cirque Valentin
Na 2 jaar voor bands als Zuco 103, Giovanca, Steye, Charlene en Liquid Spirits gespeeld te hebben vond gitarist en oproerkraaier Valentijn Bannier (22) het tijd worden op zoek te gaan naar wie hij zelf was en wat hij nou echt te melden had. Dit resulteerde in de oprichting van ‘Cirque Valentin’, zijn band waarin de zoektocht naar de schaamteloze zelf centraal staat. Door vast te stellen wat hem nou zo trok in oude (maar eeuwig durende) liefdes als the Muppets, De Boefjes, Michael Jackson, The Roots en de oude Chili Peppers en die samen te voegen ontstond de energieke, rauwe en dansbare muziek die Cirque Valentin zo speciaal maakt.

Bright Young Lights
Bright Young Lights is in één woord intens. ‘Flarden van emoties’, dat is waar de muziek om draait. Leidende solo’s en verwoestende drums bouwen vanuit het niets op tot enorme climaxen; nee, Bright Young Lights is niet bang om te experimenteren met dynamiek. Liveshows zijn doordrenkt van gedrevenheid en overtuiging; het komt vanuit de tenen.

Rodèlle
Het soloproject van de Zaanse Rodèlle klinkt on-Nederlands mythisch. Complexe en contrastvolle electronische post-pop waar in de verte invloeden zijn te horen van Sigurros, Animal Collective en Roxy Music.

We Are FM
Op dance gebasseerde song patronen uitgewerkt met een rockband formatie ondersteund door 4-stemmige samenzang en electronics.

Insayno
Insayno begon met op zijn 14e met het schrijven van lyrics. Hij heeft zich laten inspireren door Mike Shinoda, de MC van Linkin Park, nadat zijn plan om een rockband te beginnen in duigen viel. Door zijn psychiatrische verleden, legt insayno vooral zijn focus in zijn teksten op psychologische aspecten met een gezonde dosis humor en zelfspot. Met scherpzinnige mindstates en doordachte metaforen, geeft hij een positieve draai aan wat men onder ‘gek’ verstaat!

Deel dit op: