06apr

La Corneille & Frank Doesburg

La Corneille is een singer-songwriter trio rondom leadzanger Guy Corneille. De muziek van La Corneille kan omschreven worden als een muzikaal spanningsveld, van verstilde songs tot schreeuwende indiefolk. De muziek is intiem, gruizig en gaat over pijn, liefde, eenzaamheid en soms, cheeseburgers. In de korte geschiedenis van de band wonnen ze al de Utrechtse Popprijs, bandwedstrijd Clash of the Titans en werden ze door 3VOOR12 Utrecht genomineerd voor beste live act van 2012.

La Corneille kan zowel een intieme, semi akoestische (filmpje) als een versterkte live set (filmpje) verzorgen. In september bracht de band hun debuut EP uit, deze is hier te beluisteren: http://lacorneille.bandcamp.com/

Frank Doesburg over Frank Doesburg
“Uit het zwaar door de industrie getekende IJmond, een regio van net niks ergens tussen Alkmaar, Haarlem en de zee ingeklemd, kom ik, Frank Doesburg. Geboren in 1988, een zomerkind met winterse liedjes. Geïnspireerd door mijn grote held Neil Young begon ik rond mijn veertiende met gitaar spelen. Ik kwam er al snel achter dat ‘met drie akkoorden de wereld veroveren’ voor slechts weinigen is weggelegd en begon te spelen in diverse bands, die allemaal wel klein succes hadden. Op dit moment tour ik met m’n band Translated waarheen de wind ons ook blaast en met succes. In augustus 2012 verscheen mijn eerste solo plaat ‘Forget about Venus’. Een mix van de invloeden die ik afgelopen jaren heb opgedaan, de melancholie van Neil Young gemixed met de oprechtheid van punk in de lijn van The Gaslight Anthem.”
Begin: 21:00 uur
Entree: 4 euro, voor leden 3 euro

Laat weten dat je komt op facebook

Deel dit op: