12apr

Sue the Night & Eland

Met een paar akkoorden en een veelzijdige stem balanceert Sue the Night, met een enorm dynamisch bereik, tussen melancholie en een feel good vibe. Vooral beinvloedt door songwriters uit de jaren ’60 en ’70, de makkelijke songs met moeilijke vragen. Fleet Foxes, Eels en Elbow zijn verder een voorbeeld van de vele bands en artiesten die invloed hebben op de songs. Op vrijdag 12 april treedt Sue The Night op in De Bakkerij.

Sue speelt in wisselende formatie; solo, of als duo/ trio. Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) op zang/percussie/keys, Jolene Grunberg op zang/gitaar/bas en de nieuwste aanwinst Matthijs Barnhoorn (Tommy Ebben Smalltown Villains) op viool/mandoline/bas. Met meerstemmige zangpartijen en subtiele intrumentale aanvulling komen de songs nog beter tot zijn recht; energiek en opzwepend maar ook intens en ingetogen. In het prille begin (2010) speelde Sue voornamelijk solo en de kwam eerste EP uit in eigen beheer, met sessiemuzikanten opgenomen. In 2011 stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en begon op te treden als trio met Linda en Jolien. Afgelopen jaar bracht ze, na een Popronde tour van 25 optredens in 2,5 maand, de eerste officiële video uit; “Mother Mary”.Voor 2013 staat een debuutalbum op het programma!

Op dezelfde avond zal ook Eland spelen. Rijdend in een pickup truck door Down South America, speuren deze band in elk stadje en gehucht naar de muzikale parels die ónder de mainstream verborgen liggen. Zo sprokkelt Eland z’n repetoire bij elkaar.

De zaal is om 21.00 uur open. Entree deze avond is 2 euro voor leden en 3 euro voor niet leden!

Foto door Janetta Verheij

Deel dit op: