28apr

Zez: Rineke Dijkstra

Rineke Dijkstra is een wereldberoemd fotograaf met werk in onder andere het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Güggenheim in New York . Op zondagmiddag 28 april komt zij vertellen over haar werk en laat zij ook een aantal foto’s zien.

Fotografe Rineke Dijkstra is betrokken geweest bij het allereerste begin van De Bakkerij, cultureel centrum voor jong en oud. Inmiddels hangt haar werk al jaren in de grote musea van de wereld en is zij een voorbeeld voor menig beginnend fotograaf.

Schitterende fotografie van gewone mensen met een verhaal. Veelzeggende series van bijzondere mensen die jaren werden gevolgd. Ogenschijnlijk simpele foto’s, maar ondertussen technisch perfect uitgevoerd en altijd met de emotie in volle glorie erbovenop. Op zondag 28 april aanstaande organiseert De Bakkerij een lezing met lichtbeelden, bewegend beeld en bijbehorende muziek. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom, en uiteraard is de entree gratis, maar kom op tijd van vol = vol!

Deel dit op: