25aug

Dixiedelight Jazzband

Dixiedelight opent op zondag 25 augustus een nieuw seizoen van bijzondere zondagmiddag optredens bij De Bakkerij. Dixiedelight bestaat uit echte Castricummers die al ruim 10 jaar samen muziek maken: “We hebben allemaal iets met oude jazz en of dixieland”. Ze spelen muziek uit het begin van de vorige eeuw en andere vrolijke muziek in de New Orleans-stijl.

Hun motivatie? Samen zoeken naar hoe je een nummer collectief neer kunt zetten , met ruimte voor improvisaties. Nummers die wat uitdaging geven, qua klankkleur en samenspelmogelijkheden. Dat vindt Dixiedelight interessant om te doen. Verder heeft de band veel plezier met het spelen van Aunti Skinners – Chicken dinner een nummer uit 1915. Maar ook bekendere nummers, zoals South, Careless Love, China Boy en Melancholy Blues kunnen zomaar langskomen.

Met een bezetting van zes muzikanten: Ed Liffmann op wasbord, Dirk van der Grijn op cornet, Henk Borst op tuba, Thijs van Iwaarden op klarinet, Piet Sinnige op banjo en zang en Simon Kaper op trombone, klinkt hun muziek echt lekker ouderwets ‘DIXIE’.

Hoewel de Dixielandmuziek over het algemeen best oud is, blijkt de muziek ook de jongere generaties aan te spreken door de heldere en levendige stijl.

Liefhebbers van oude stijl, en nieuwsgierig naar wat een stel amateurs daar in hun vrije tijd mee doet, zijn van harte welkom. Met gevoel voor historie en humor praat Piet alles aan elkaar wat de kijker een aardig beeld geeft van de ontstaanstijd van de dixieland.

Aanvang 15.30 uur. De Bakkerij Dorpsstraat Castricum. De entree is gratis.

Muzikanten die meer bekendheid aan hun muzikale kwaliteiten willen geven, kunnen dat aangeven via de website van de Bakkerij. Ook voor hen maken we graag ruimte voor een live optreden in de Bakkerij.

Deel dit op: