16mei

Ten Tonne Dozer (UK) + Deafening + Scare the Bear

Zaal open: 21:00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage!

Ten Tonne Dozer (UK)
Ten Tonne Dozer is de meest noordelijke heavy rockband van heel Groot-Britannië. Dit vijftal komt van de Shetlands, het Schotse eiland waar je IJsland bijna kunt zien liggen. De band heeft ontelbare keren op het podium gestaan, dwars door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hun liveperformance wordt omschreven als een overweldigende ervaring van geluid en visueel spektakel. ‘ Een inspirerende mix van bloed, zweet, gebroken snaren en schapenschedels’, noemen ze het zelf. De heren waren al vele malen in Nederland te zien en ook in de regio weet de liefhebber van het harde gerne waar Ten Tonne Dozer toe in staat is. Verwacht dus vuile, ronduit smerige metal van deze Schotse vikingen!

Deafening
Al 9 jaar marcheren de mannen van Deafening met grote regelmaat met hun heavy powermetal het hele land door, zelfs tot over de grenzen. In combinatie met de cleane zang is het geluid van Deafening immer eigenzinnig. De vierde cd nadert zijn mastertape. Deze zal worden voorzien van en live-DVD. Deafening is een echte liveband en blijft zichzelf ontwikkelen in complexiteit.

Scare The Bear
Een schreeuwlelijk met punkverleden als zanger, een mislukte popjournalist op de bas, een drummer met een heimelijke liefde voor houseparty’s en een ietwat gladde geneeskundestudent als snarenwonder. Dat kan alleen maar goed gaan! Begint gitarist Erik over U2, dan moet bassist Milo aan de beademing. Wil drummer Paul een relaxte groove, dan smeekt Frank om een ‘mannenruig stuk’. De muziek van deze Amsterdamse groep met Castricumse roots lijkt dan ook helemaal nergens op. Al hoort de geoefende luisteraar vast invloeden van stoner, prog, blues, metal, triphop en – vooruit – zelfs een snufje U2. De smaakpolitie en stijlpuristen kunnen dan ook een ziekte naar keuze krijgen: Scare the Bear gaat over beren…eh…lijken.

Deel dit op: