19mei

Variatie troef bij De Bakkerij

Aankomend weekend staat bol van variatie. Op vrijdag 24 mei trapt De Bakkerij af met een singer-songwriter avond met 12-snarig gitaarwonder Rob van Leersum, trekzakvirtuoos Tjerk Knop en Lyrebird met een mix van alternatieve stromingen met een hint naar folk en een psychedelisch randje. Op zaterdag gooit De Bakkerij het over een andere boeg; ’s middags kun je kleding en fietsen laten repareren bij het Repair Café en in de avond DJ’s in het genre dreampop en noise met als klapper het alter ego van de Amerikaanse Jessica Tucker; FETTER. Op zondag is het tijd voor een heerlijk relaxte zondagmiddag met het Open Podium. Elke muzikant is welkom om een paar nummertjes te spelen en voor de bezoekers een mooie middag neer te zetten. Maandag 26 mei is het Wereld Lindyhop Dag! Op deze dag wordt er vanaf 19:30 uur gelindyhopt in De Bakkerij. Dansen, sjansen en beginnerscursussen allemaal onder leiding van opperlindyhopper Wynzen Pauzinga a.k.a. Fruns van Dansstudio Fruns. Iedereen die een beetje interesse heeft in Lindyhop is welkom!

Rob van Leersum is een 6 & 12-snarig gitaarwonder. Veel gitaristen vinden de 12-snarige gitaar te moeilijk, maar Rob schrijft er zelfs ook eigen nummers mee. Op dit moment is hij singer-songwriter, maar ook in bands doet Rob het goed. Rob was lid van bands als Desert in de jaren 80, SB-4 en ELSA. Vrijdag 23 mei is Rob te zien in De Bakkerij, samen met Tjerk Knop; een virtuoze trekzakspeler met een grote muziekkennis. Op zijn site stelt hij verschillende eigen composities gratis beschikbaar. De avond wordt afgesloten met Lyrebird. De muziek is een mix van alternatieve stromingen met een hint naar folk en een psychedelisch randje. MEER!

Op zaterdag 24 mei is ’s middags weer tijd voor het Repair Café en in de avond gaan we verder met fijne noise en dreampop met: From Dreampop To Noise met Nekschot uit Alkmaar en het Amerikaanse Fetter die nu in Nederland woont. Ter ondersteuning treden ook het Ampi duo, DJ Mindhurt & DJ Snor op tijdens de avond! Nekschot is een legendarische Noisecrew uit Alkmaar. FETTER is het alter ego van Amerikaanse kunstenares en muzikant, Jessica Tucker. Haar werk, dat bestaat uit installaties, film en performances, handelt over menselijke verschijningsvormen en hun verhouding tot de buitenwereld. Er klinkt een sterke link met de postpunk en elektronische muziek uit de jaren 1980: strakke, harde beats van de drumcomputers, zwervende lijnen uit een Korg-synthesizer, daaroverheen dromerige of droeve zang. Met eigentijdse invalshoek, dat zeker. De zaal is om 21:00 uur open en de entree is 4 euro. MEER!

Op zondagmiddag 25 mei is er een Open Podium! Improvisatie of covers. Pop, rock of blues. Zang, rap of spoken word. Alleen of met een hele band. Pas begonnen of doorgewinterde muzikant. Iedereen is welkom en alles kan en alles mag. Gewoon lekker jammen zonder voorbereiding of afspraken. Deelname is gratis en aanmelding vooraf niet nodig. Gewoon even binnen komen lopen en genieten van de muziek kan ook. De bar is de hele middag geopend. Dit programma biedt regionale en lokale bands en artiesten gelegenheid op te treden voor een enthousiast thuispubliek.

Maandag 26 mei is Wereld LindyHop Dag! En ter ere van de de 100ste geboortedag van de godfather van de Lindyhop, Frankie Manning, is er vanaf 19:30 uur in De Bakkerij een dansfeest! Dansen, een oude lindyhop film vertonen, Lindyhoplessen, demo’s en absolute beginner workshop. En dat alles onder de bezieldende leiding van opper Lindyhopper Wynzen Pauzinga a.k.a. Fruns van Dansstudio Fruns.

Deel dit op: