18jun

KNALWEEKEND bij De Bakkerij!

Vanaf aanstaande donderdag tot zondag is het een groot feest bij De Bakkerij. Iedere dag zijn er wel bandjes te zien van uiteenlopende genres!

Donderdag 18 juni: PJ Bond (USA) + James Choice & the Bad Decisions (AT) + Natascha Tamarit de Reus (Beverwijk)
11053510_944436758953303_8099078011505286463_nPJ Bond is aan het toeren met een hele band. Dus deze keer worden onze sokken er af gerockt! Zijn gave mix van Americana, Indie rock, akoestische punk en melancholiek zorgen voor een fijne donderdagavond in De Bakkerij! James neemt zijn verkeerde beslissingen mee en het blijkt toch een goed besluit te zijn! Zijn nummers knallen de tent door, maar verliezen zeker niet hun ziel! Pssst! de geruchten gaan zelfs dat er een bandlid bij zit van The Liberation Service! WOEI! Natascha Tamarit de Reus (Beverwijk) gaat toffe mooie liedjes zingen!
Zaal open 20:30 uur. Entree: 4 euro.

Vrijdag 19 juni: SKA! Met: Skapiche?! + I’m With Stupid
10153005_991911784176074_4511358622508988436_nSkapiche is een 9 persoons up-tempo ska-band die verschillende ska-stijlen bij elkaar mixt en daar een nieuwe en eigen sound mee creëert. Meng dit samen met een portie pompende polka en rockende punk en je heb het recept waarmee Skapiche?! de uitdaging aan gaat om ska weer dik op de kaart te zetten! I’m With Stupid is een 6 persoons- reggae rock collectief gezelschap. I’m with Stupid maakt zomerse liedjes met reggae vibes. De nummers doen denken aan Chef’Special of Splendid, maar dan met nog meer funk, punk en de sound die alleen IWS eigen is. Afterbeat, dikke basgeluiden, lekkere blazers; I’m with Stupid vermengt catchy melodieën met dansbare ritmes. Begin 2015 is de eerste single uitgebracht waarna in april het debuutalbum volgde.
Zaal open: 21:00 uur. Entree 5 euro.

Zaterdag 20 juni: So You Can Rock: feest editie! (Met oa. Het Brein Dat Kwam Uit de Ruimte, MiRco & De Wijze Mannen, Volendammer Vishandel, De Twijfelbrigade e.va.!)
11393100_10206821371637114_4709044228716303511_nHet nieuwe Bakkerspleintje bestaat op 20 juni 5 jaar! Met veel weemoed sjokken onze vrijwilligers nog wel eens naar de Aldi, Xenos of Loes der Saladebar. DUS POTDOMME TIJD VOOR EEN FEESTJE DACHTEN WE DUS ZO, HE! Daarom organiseren we op deze heugelijke datum de So You Can Rock: feest editie! Met: 12:04’s gebruik van rock, funk , rap en andere stijlen zorgt voor een groovy repertoire, een verrassende mix , die terug naar de brede muzikale achtergrond van de bandleden worden getraceerd. Het is dit mengsel dat hun eigenwijs en verdomd herkenbare geluid creëert. De Twijfelbrigade, tsja, wat moeten we daarvan zeggen? Een beetje singer-songwriter maar dan met meer instrumenten. Nederlandstalig ook. Sommige liedjes zijn wat droevig maar het kan zomaar zijn dat ze vrolijk gespeeld worden. Of andersom. Dat is dan geen opzet, dat gebeurt gewoon en dat is dan precies de bedoeling. Snap je? Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte geeft een beestachtige performance die menig aardling heeft laten zweten op en in podia door heel Nederland. De nummers gaan over stomme dagelijkse dingen en vrolijke, opzwepende deuntjes voeren je mee naar het knalhalla! De Volendammer Vishandel speelt rete-strakke covercore, hier en daar voorzien van eigen teksten. Originele nummer worden stevig aangepakt en up-tempo gespeeld. Covers van Official Motörhead tot John Denver en van Dolly Dots tot Daft Punk. Ze hebben al eens in De Bakkerij gestaan en ze komen helemaal niet uit Volendam maar het bekt wel lekker. MiRco& De Wijze Mannen is”…fijne nederrock. (…) doet qua sfeer denken aan De Dijk, rockt aanstekelijk als The E-Streetband en MiRco zingt met de brutaliteit van Mick Jagger.” You, Me and The Devil Makes 3 is een Nederlandstalige rock’n roll band die nummer speelt met magische namen zoals The Deadpool, Witch Hunt Blues, Silver Screen, Scarecrow Boogie en nog meer. De afterparty van SoYouCanRock wordt verzorgd door het DJ collectief Vadsige Hitjes!
Zaal open: 14:00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage.

Zondag 21 juni: Zomaar een Zondagmiddag: Badstanding
Zondag 21 juni vult de formatie Badstanding: Zomaar een Zondagmiddag in in cultureel podium De Bakkerij. De vijfkoppige formatie zal o.a. nummers van Herman Brood, Neil Young en Thin Lizzy ten gehore brengen. Ook heeft de band hun repertoire behoorlijk uitgebreid met aansprekende nummers. De band bestaat uit: Chris Claeys (gitaar), Sjaak Tuijn (bas), Elbert Min (toetsen), Jeroen van den Hoorn (zang) en Wilco van Pel (drums). De band ziet ernaar uit om in de Bakkerij te spelen. Samen met het publiek zijn ze in staat om het dak eraf te spelen. We gaan knallen! Dat wil je dus niet missen. Zomaar een Zondagmiddag begint om 14 uur in de Bakkerij. De Bakkerij bevindt zich in de Dorpsstraat 30 te Castricum. De toegang is gratis.
Zaal open: 14:00 uur. Aanvang band 15:00 uur. Entree: gratis

Deel dit op: