04mei

Feest, blues, country, gezelligheid en rock ’n roll in De Bakkerij

08mei dial priskoVrijdag 8 mei: Blues, country, geluidskunst en liedjes; A Million Strong, Dial Prisko & Microwolf!
Niemand had ooit gedacht dat toen muzikanten de blues met country gingen vermengen, binnen vijftig jaar zoveel sub genres onder de noemer rock ’n roll zouden ontstaan. Blues rock, hard rock, jazz rock, indie rock, desert rock, post rock, stoner rock, alternatieve rock, progressieve rock en wat al niet meer. Wat heeft A Million Strong te maken met al deze subgenres? Niets en alles.

De bandleden van Dial Prisko komen uit alle windstreken, en die invloeden hoor je terug in de eigenzinnig melancholische songs van de band. Combineer in gedachten zomerse Australische baspartijen met de verdrietige verlatenheid van de Zuid-Limburgse mijnregio, en je bent al een eind op weg om de muziek van Dial Prisko te omschrijven. Zelfs op het eerste gehoor vrolijke popsongs hebben steevast een broeierige ondertoon. Een melancholie die zeker ook naar voren komt in zanger Danibals kenmerkende warme stemgeluid en al even donkere mondharpspel. Dial Prisko werkt momenteel in de studio aan de langverwachte opvolger van haar debuutalbum “Convenience Stories”, een album dat de band lovende kritieken oplevert in onder meer OOR, Fret, KindaMuzik en 3VOOR12 en een plek op verschillende zomerfestivals zoals het Zinin Festival, Festival De Beschaving en Festival a/d Werf.

Microwolf opereert in het grijze gebied tussen geluidskunst en liedjes. Met field recordings, zang, samples en akoestische gitaar deconstrueert hij volksliedjes, maakt hij melodieën te midden van natuurgeluiden en vindt hij de krautrock op straat. In 2013 verscheen ‘You are Everything’, een mini-album opgenomen in o.a. een leegstaand zwembad tijdens een roadtrip door België en Frankrijk. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan ‘You Better Go Now’, een experimentele, psychedelische popplaat met zes lange stukken die ontstonden over vier jaar tijd.
Zaal open 21:00 uur. Entree: 5 euro.

Zaterdag 9 mei: Punk rock ’n roll met drie knalbands!
09mei filthymcnastyOp zaterdag 9 mei staat er een stevig potje punkrock op het programma! Het Hoornse FilthyMcNasty speelt speed rock’n’roll, het Limburgse Landlines speelt melodieuze punkrock en het lokale Different Homes speelt 90’s skatepunk. Genoeg variatie binnen het punk spectrum dus! Het is tevens de verjaardag van Ben van Different Homes dus kom gezellig ‘lang zal ie leven’ meezingen!
Open: 21 uur. Entree: 3 euro.

Maandag 11 mei: Activiteit – Weerwolven van Wakkerdam!
weerwolvenDe Weerwolven van Wakkerdam is een oorspronkelijk Frans kaartspel voor 8 tot 20 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven. Het spel wordt geleid door een neutrale spelleider en verloopt in een opeenvolging van dagen en nachten: ’s nachts eten de weerwolven een onschuldige burger op, overdag zoeken de inwoners van het dorp (samen met de weerwolven) wraak en wordt één van hen op de brandstapel gegooid. De burgers proberen alle weerwolven uit het dorp te vermoorden, omgekeerd willen de weerwolven alle burgers opeten. Een fijne avond dus voor een fijn gezelschapsspel! :)
Zaal open: 20:00 uur. Gratis entree.

Deel dit op: