07apr

Line-up dit weekend! Zaphod, Semistereo, The Lost Noise & Wotsup

Vrijdag 10 april
Zaphod is één van de eerste Nederlandse bands die Drum ‘n Bass en Jungle met ‘live’ instrumenten zoals drums, bas,
toetsen en gitaar, aangevuld met samples en loops, ging spelen. Deze muziekstijlen werden lange tijd alleen door dj’s met behulp van computers gespeeld. Zaphod kende een flitsende start, stond al snel in de finale van de Amsterdamse Popprijs en won de Grote Prijs van Nederland (dance, publieksprijs).

Gaandeweg mixte Zaphod steeds meer stijlen in hun muziek zoals reggae, ska, triphop, bigbeat en rock. De unieke stijl die ze ontwikkeld hadden werd hiermee extra onderstreept. Er werd wederom veel opgetreden en Zaphod begon aan de opnamen van hun eerste plaat. De band maakte een tour door de Balkan en deed ook vele optredens in eigen land waardoor de band een ijzersterke live reputatie opbouwde. Zaphod trad zelfs een keer live op TV op bij Barend en van Dorp. Na dit hoogte of dieptepunt, leek er een punt achter de band gezet te zijn.

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en een aantal bandleden bliezen Zaphod voor korte tijd nieuw leven in. En nu hebben ze de rest van band er ook weer bij betrokken en zijn ze helemaal klaar om te vlammen! Tijd voor een feestje dus!

Zaterdag 11 april
Semistereo serveert zijn uitgesponnen alternatieve Rock met de nodige snufjes Postrock en Progrock. Met invloeden die variëren van bands als Oceansize, Tool en A Perfect Circle, maar tel daar ook het grillige en alternatieve karakter van een Mars Volta of Radiohead bij op. De band laveert meer dan voorheen tussen ijzersterke melodieën, sfeer en rauwe uitbarstingen, daarbij vaak de songs laagje voor laagje opbouwend.

Semistereo is klaar voor de toekomst met een vernieuwde bezetting vol ervaring. Paul Glandorf (ex A Day’s Work) is de band komen versterken met zijn ijzersterke vocalen en zijn geweldige energieke podium persoonlijkheid. Bovendien is er met Mickeal Schuurman (Apophys, ex Mondvolland, ex Heidevolk) een technisch zeer begaafde bassist de band binnengestapt die de band net dat extra randje rauwheid meegeeft. Hierdoor komt Semistereo zowel live als op CD nog sterker voor de dag dan ooit.

The Lost Noise is een female fronted rockband die hun nummers schrijven in hun eigen oefenruimte in een donkere oude koelcel. Als het hen te duister begint te worden gooien ze de deur open en genieten ze van het weidse uitzicht over weilanden, bossen en boerderijen. Dit maakt dat de liedjes die ze samen schrijven soms rocken als een malle, en soms tot rustige ballads evolueren. De band bestaat uit zangeres Natascha die ook basgitaar speelt, waarmee zij samen met Jelmer op drums de groovende basis legt en gelijktijdig melodieuze zanglijnen zingt. Gitarist David voorziet de sound van behalve slag gitaar ook van wat tierelantijntjes middels syntheziser, theremin en samples.Michiel is de solo gitarist , de spreekwoordelijke kers op de taart, die de The Lost Noise compleet maakt. Dit kwartet maakt samen The Lost Noise rockend en dynamisch.

Zondag 12 april
Op deze Zomaar een Zondagmiddag een optreden van Wotsup, die gedeeltelijk zijn wortels in De Bakkerij heeft. Het is een veelzijdige band met een bijna onbestaanbaar breed repertoire: van pop tot barok, van blues tot Balkan, van jazz tot Bach. Het gemeenschappelijke van dat alles? Plezier! Wotsup doet het voor de gezelligheid.

De zaal is om 14:00 uur open en de band begint daarna ergens, na een korte soundcheck. Er worden twee optredens van drie kwartier verzorgd. Uiteraard houden we rekening met onze omgeving: het wordt een fijn akoestisch optreden waarbij je ook even iets kunt bespreken met vrienden en vriendinnen. De opbrengst van dit programma komt geheel ten goede aan de bouw van de zaal achter De Bakkerij. Komt zondagmiddag met zijn allen, geniet van Wotsup en steun De Bakkerij!

Entree = gratis!

Deel dit op: