22jul

Anger Machine + Pound

De vijf man sterk tellende formatie van Anger Machine kent zijn oorsprong in 2012 wanneer gitarist Thijmen den Hartigh eindexamen moet doen aan het Conservatorium. Hij vraagt voor dit thrash metal project zijn klasgenoot Martijn de Jong (Isfere, Traanbaard) op gitaar, Corné Bos (Isfere, Traanbaard) op drums, Manus Boerlage (o.a. Wet T-shirt Contest) op bas en Tim Koole (Man as Plague) voor de vocalen.

Na het eindexamen scheiden de wegen van de bandleden zich om na vier jaar weer samen te komen met de nieuwe bassist Merijn Kloosterman. De cd-release op 24 september 2016 van de eerste cd genaamd Unbreakable kan als het nieuwe startpunt van de band worden gezien.

De muziek valt te omschrijven als thrash metal met een moderne sound zoals bijvoorbeeld Lamb of God en het nieuwere Exodus. Kenmerken van de muziek zijn: groove, melodie, harmonie, agressie, snelheid, tempowisselingen, techniek, hooks, catchy liedjes en gitaarsolo’s. Ook live maakt de band hun muziek waar met strakke energieke live-shows met een goed geluid. Het onderscheidend vermogen van Anger Machine ligt vooral in het feit dat dit geen hobby-bandje is van vrienden, maar dat deze band is opgericht met mensen van het Conservatorium met de kennis, skills en talent om hoogwaardige muziek te maken, gemengd met de energie en de passie die hoort bij metal. Nederland maak je borst maar nat.

Pound is een vijfkoppige metalcore formatie uit de regio Haarlem die klaar is om te beuken! Verwacht een rauwe strot, bitch-ass rifs en beukende drums! Verder weinig gelul op hun website maar wel veel metal en das voor de metalfan veel belangrijker, ja toch!

Deel dit op: