09nov

Jablecna Stava en afscheidsconcert NiceMom in De Bakkerij

Het weekend in weer goed gevuld in De Bakkerij, van vrijdag tot en met zondag is het podium iedere avond gevuld. Op vrijdag en zondag komen vooral de bezoekers flink aan bod op het culturele podium, met op vrijdag een luchtbandcontest en op zondag een jamsessie. Zaterdag zullen de bezoekers vooral voor het podium te vinden zijn, dansend op de uitzinnige muziek van Jablecna Stava en Nicemom.

Vrijdag 10 november zijn er vele verschillende muziekgenres en bands te verwachten op het Castricumse podium. Tijdens de luchtbandcontest, die die avond georganiseerd wordt, zijn instrumenten alleen ver te zoeken. De luchtbandcontest is het vervolg op de bekende vorm airgitar. Tijdens de luchtbandcontest zijn alle bezoekers welkom het podium te betreden en zich uit te leven op imaginaire muziekinstrumenten. Alle muziekgenres komen aan bod en het is aan de ‘muzikanten’ de bezoekers te overtuigen van het bestaan van hun instrumenten. De DJ zet de plaatsjes op waarna de podiumbeesten zich uitleven op instrumenten naar keuze. Een dergelijke contest werd met groot succes eerder georganiseerd in De Bakkerij. De bezoekers van toen hebben meer dan genoten van het schouwspel op het podium onder het genot van muzikale hits uit alle stromingen. Deelnemers aan de contest hoeven zich niet van tevoren op te geven. De toegang is gratis en de deuren openen om 21.00 uur.

Zaterdag 11 november is het weer tijd voor echte livemuziek, met op het podium Jablecna Stava en NiceMom. Beide speelden eerder in De Bakkerij en wisten de bezoekers en de programmeurs van De Bakkerij zo goed te bespelen dat zij nu terug gevraagd zijn. Jablecna Stava uit Alkmaar begon haar carriere in februari 2002 met haar allereerste echte optreden, in De Bakkerij. Inmiddels zijn een aantal jaren ouder en behoorlijk gegroeid in het geven van liveoptreden. Zij hebben dan ook een indrukwekkend aantal optredens op hun naam staan, waaronder optredens in Parkhof, Atlantis, de Kade, de Tagrijn en bij het televisieprogramma Buya. Jablecna Stava maakt zeer vrolijke pretska punk muziek die ervoor zorgt dat geen bezoeker stil kan blijven staan. Zij spelen voornamelijk opzwepende up-tempo ska gemixt met punk, wat een energieke sound als gevolg heeft. Daarnaast hebben zij ook een paar rustige ska/reggae nummers voor afwisseling in het repertoire en een danspauze voor het publiek.
NiceMom is een jonge enthousiaste punkband uit de polder van Hoofddorp met een stevige live reputatie. Melodieuze punkrock is het hoofdingrediënt tijdens een show van NiceMom, maar andere muziekstijlen worden zeker niet uitgesloten. Een show van NiceMom staat voor een avond met dansbare punkrock, met zowel kritische als vrolijke nummers met een hoog meezing gehalte. Dat deze drie heren van wanten weten hebben ze al bewezen tijdens shows in o.a. De Melkweg, Het Patronaat, 013 en de tijdens hun tour door de Verenigde Staten. Het optreden van NiceMom is de laatste in Nederland, zij hebben beloten aan iets nieuws te beginnen. NiceMom zal nog één keer alle remmen los gooien op het Bakkerij-podium.

Op zondagavond 12 november krijgen alle musici uit Castricum en omstreken de kans om op het podium te klimmen om gezamenlijk muziek te maken tijdens een jamsessie. De avond staat in het teken van medemuzikanten ontmoeten, bijpraten over muziek, en nieuwe dingen proberen met vrienden of wildvreemden. Ook is het een goede manier om
bandjes te vormen of presenteren, of om te laten zien wat je zelf in huis hebt. Maar vooral lekker muziek maken! De Sessie staat open voor alle muzieksoorten, en dus ook voor alle soorten instrumenten. Het podium is open vanaf 21:30 uur. Geinteresseerde muzikanten kunnen zich bij binnenkomst melden bij de organisatie, zodat de speeltijd verdeeld kan worden.

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum. Vrijdag en zaterdag is De Bakkerij geopend van 21.00 uur tot 02.30 uur, zondag van 21.30 uur tot middernacht. Vrijdag en zondag is de entree gratis, zaterdag bedraagt deze 3 euro (leden 2 euro). Meer informatie op www.vriendenvandebakkerij.nl.

Deel dit op: