13nov

Zomerse sferen in De Bakkerij

De zomer is dit weekend weer in aantocht in De Bakkerij. De Bakkerij-vrijwilligers spelen met de seizoenen en weten in één nacht van de gure herfst om te slaan naar zomere sferen en temperaturen.

Aanstaande vrijdag 17 november is het podium gereserveerd voor Uptight, een viermansformatie uit Ijmuiden. Zelfs omschrijven zij de muziek die zij maken als Bunker Metal, een stijl die perfect past bij de storm en regen van de herfstmaanden. Bunker Metal is de nieuwste term om dat mee aan te duiden waar bands van onder hoogovense rook goed in zijn : rocken. Uptight is voortgekomen uit het legendarische Egghead, die tussen ’88 en ’98 alle podia tussen hier en daar kapot gebeukt hebben. Na het uiteenvallen van die band besloot de drummer verder te gaan. En het resultaat bleek Uptight. Beïnvloed door de betere metal/crossover met hersens doet Uptight behalve in lichaamslengte niets onder voor diens voorganger. Namen als Slayer, maar ook Primus en Death zeggen voldoende. Uptight is vrijdagavond vanaf 21.00 uur te bewonderen. De entree bedraagt 3 euro (2 euro voor leden van De Bakkerij) en de deuren sluiten om 02.30 uur.

Zaterdag 18 november is en in De Bakkerij een offensief tegen de aankomende en voorbije gure tijden. Met het thema ‘Reggae Around The World’ zullen drie DJ’s van reggaesounds de zomer terug toveren in De Bakkerij. In een sfeervolle ambiance zullen DJ’s Stijn, Wino en Jaromir uit hun uitgebreide muziekverzameling reggaemuziek en aanverwante stijlen draaien. Daarbij zal de nadruk liggen op stijlen uit vele verschillende landen over de werels. De drie DJ’s hebben zelf al behoorlijk wat hoeken van de wereld gezien en kwamen van hun reizen terug met vele verschillende muzieksoorten. Naast de aloude Jamaicaanse reggae kan de bezoeker uit kijken naar stijlen als Aziatische ska, Marrokkaanse wereldmuziek en Keniaanse volksliederen. Dit alles onder het genot van een drankje, dansje en sfeeraankleding maakt dat de bezoekers met een fris zomers gevoel de gure herfst en winter kan trotseren. De entree is zaterdagavond gratis en binnen is het warm. De Bakkerij is wederom geopent van 21.00 uur tot 02.30 uur.

Na het succes van de jamsessie afgelopen zondag is De Bakkerij ook aankomende zondag weer geopent voor publiek. Op het programma staat vooral veel ruimte voor ontmoeting en sfeer. Er zijn diverse (bord)spelen aanwezig en het podium wordt gereed gemaakt voor iedereen die zich creatief wil uiten. De Bakkerij is zondag gratis te bezoeken van 21.30 uur tot middernacht.

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum. Meer informatie op www.vriendenvandebakkerij.nl.

Deel dit op: