20nov

Bands en Beats in De Bakkerij

Met zes acts en twee verschillende muziekgenres is het het komende weekend weer druk bij het Castricumse poppodium. Met op vrijdag de laatste metal- en hardcoreavond van het jaar en op zaterdag de hiphop die terug is van tijdelijk weggeweest heeft het publiek keuze genoeg, en de liefhebbers komen natuurlijk gewoon op beide avonden.

Het live-weekend trapt ditmaal af met de Brabantse hardcoreband Witness The Fall. Het geluid van de band kent zowel melodie als meancholie en past dan ook uitstekend bij dit jaargetijde waarin het meer donker dan licht is. Een fijne opwarmer voordat de mannen van Greyline het podium betreden- Greyline staat voor progressieve hardcore met creatieve riffs afgewisseld met beukend gitaargeweld.
Hoofdact van de vrijdagavond is de Deense band MCIP- de letters staan voor de woorden My Moo-Cow In Pakistan. Zo vreemd als de naam is, zo bijzonder is de muziek. De band gooit verschillende stijlen als metal, hardcore, jazz en funk door elkaar en heeft in haar zesjarig bestaan inmiddels een fraaie muzikale mix van al deze en nog meer stijlen gemaakt. De band wordt vergeleken met acts als Mr. Bungle en Fantomas en deelt met deze bands tevens de bijzonder heftige live-performance. Liefhebbers weten inmiddels genoeg!

Zaterdag is het alweer de hoogste tijd voor HipHop in De Bakkerij. Dat in de vorm van Midnight zijn BumrushRadio 2 year anniversary ‘live edition’. Zoals vorig jaar het dak eraf ging met Jawat! op het podium belooft het ook dit jaar weer een spectakel te worden. Met maar liefst drie acts zal het een zeer goed gevulde maar ook zeker afwisselende avond worden. Beatboxer MoBeats zal het spits afbijten. Je kunt het zo gek niet bedenken of de man kan die beat of dat specifieke geluid met zijn mond maken. MoBeats maakt onder andere deel uit van Virtual-ISH, een theaterproductie van de Amsterdamse instelling ISH. Op dit moment is hij druk bezig met het opnemen van zijn album en wordt hij op evenementen veel gevraagd als host. Vervolgens is het de beurt aan Shay en dj Sniper om het publiek goed op te warmen voor wat komen gaat. De beide heren uit Sneek hebben onlangs de cd ‘Solo Joints’ uitgebracht en hier erg goede reacties aan overgehouden. Tijd dus om de mensen in Castricum en omstreken te laten horen wie ze daadwerkelijk zijn. Soulvolle funky HipHop beats met goed te verteren nederlandstalige teksten van Shay en flink wat scratches van dj Sniper is wat je kunt verwachten.

Hoofdact van de avond is Tim. Hij maakt deel uit van de groep VSOP die al twee albums op hun naam hebben staan waarvan de laatste ‘Huiswerk’ was. Daarna is hij flink gaan werken aan zijn solo carriere en bracht het album ‘De Hoogste Tijd’ uit. In december is het tijd voor zijn tweede solo album genaamd ‘Bloed, Zweet en Tranen’. Zaterdag komt de man alvast een voorproefje geven op het podium van De Bakkerij. Bereid je voor op de energieke act met veel bangers en hier en daar de wat meer diepgaande nummers. De rest van de tijd zal worden opgevuld met Midnight(BumrushRadio) en, de ondertussen ook bekende HipHop dj in De Bakkerij, Barry Nice achter de draaitafels. HipHop in zijn puurste vorm dus zorg ervoor dat je dit evenement dit mist!

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0230. Op beide avonden bedraagt de entree 4 euro. Leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij betalen een euro minder. Ook op zondagavond is De Bakkerij geopend en wel van 2130 tot middernacht.

Deel dit op: