18dec

Bakkerij trekt elke week “volle bak”

Castricums Poppodium geeft regionaal de toon aan.

Bijna twee jaar na de heropening van De Bakkerij door de Vereniging Vrienden van De Bakkerij is van enige sleet nog geen sprake: de bezoekersaantallen blijven onveranderd hoog en het programma-aanbod blijft onveranderd breed. De laagdrempelige uitstraling van het podium, de onophoudelijke inzet van de vrijwilligers van de vereniging en het veelal intieme karakter van de activiteiten heeft van De Bakkerij een van de meest bijzondere en populaire podia in de regio gemaakt. En met maar liefst 150 bands uit binnen- en buitenland die op jaarbasis het Bakkersplein aandoen is het er ook een die inmiddels niet meer weg te denken is in het Nederlandse popklimaat. Ook het komende weekend is er weer een die bol staat van de activiteiten en die begint met een avond puur Noordhollandse live-muziek.

SODA P TERUG IN CASTRICUM.

De vrijdagavond waarmee een heel lang Bakkerij-weekend begint brengt de band Soda P terug- in het voorjaar gaf deze bijzondere indierockband al een zinderend optreden in De Bakkerij en op speciaal verzoek van vele liefhebbers mag het sympathieke drietal op herhaling. Het stelt Soda P tevens in staat iets recht te zetten want diverse slecht ingelichte media berichtten eerder dit jaar dat de band uit elkaar zou zijn gegaan maar niets is minder waar- en dat gerucht komt Soda P vrijdag op energieke en luide wijze ontkrachten. Het hechte collectief werkt graag in stilte aan hun repertoire en met elk album dat ze uitbrengen sluiten ze een muzikale periode af en beginnen aan een nieuw. Door velen nog versleten als postrock-band is Soda P inmiddels al weer een tijdje met het indierock-geluid geluid bezig en eigenlijk reageert de band met elke muzikale stap die ze zetten op haar eerdere werk. De geruchten gaan dat Soda P komende vrijdag een of meer nieuwe songs gaat spelen en wie wil weten hoe dat klinkt weet waar hij of zij vrijdag dient te wezen. Soda P wordt vooraf gegaan door de Amsterdamse band Dusty Blinds die met hun puntige en aanstekelijke gitaarpop een fijn lichtpuntje aanbrengen in deze donkere dagen.

POPKWIZZZ.

Op de valreep van het nieuwe jaar brengt de Bakkerij komende zaterdag haar jaarlijkse popkwizzz- met een andere organisator ditmaal maar daarom niet minder leuk en leerzaam. Open vragen, muziekfragmenten, platenhoezen- alles komt aan bod op deze gezellige avond. Ook niet-kenners van popmuziek kunnen gerust een kansje wagen want deelname is geheel gratis!

BAKKERIJ IN KERSTSFEREN.

Ook de rest van het lange kerst-weekend wordt gekenmerkt door gezelligheid en gemoedelijkheid. Zondagavond wordt er gelounged met DJ Jarl, maar op maandag is het ludieke weer terug met de Kerst-karaoke. Iedereen kan meedoen op deze doldwaze avond en het zal er ongetwijfeld weer een zijn van hilarische hoogtepunten. En alsof dat nog niet genoeg is wordt er op tweede kerstdag weer flink geknald met diverse DJ s uit de stal van De Bakkerij. Een lang en lekker weekend dus dat de kou en het donker voor even zal doen vergeten!

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0230. Op zondagavond is De Bakkerij geopend van 2000 tot 0130 en op maandag- en dinsdagavond wederom van 2100 tot 0230. De entree bedraagt op vrijdag 3 euro (2 voor leden) en het podium is de rest van het weekend vrij toegankelijk.

Deel dit op: