15jan

Alternatieve locatie De Bakkerij gesloopt

CASTRICUM – GroenLinks-raadslid Peter Könst ziet me lede ogen aan dat dat met de sloop van Dorpstraat 75 – voormalig dancing Millenium – een mooi alternatief pand voor poppodium De Bakkerij verloren gaat. Hij betwijfelt of het Castricumse college van b en w nu nog een alternatief pand voor De Bakkerij voorhanden heeft.

“Ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit niet zo is”, heeft Könst zijn collega-raadsleden laten weten. Wethouder Portegies repliceerde dat de gemeente het ooit met De Bakkerij heeft gehad over de aankoop van het bewuste pand, maar daar zou geen belangstelling voor zijn geweest. Het fijne wist de wethouder er echter niet van.

De Bakkerij zit nu op de plek waar die al meer dan dertig jaar zit, in het gelijknamige pand aan het Bakkerspleintje. Vanwege de nieuwbouwplannen moet De Bakkerij volgend jaar worden gesloopt. Het jongerencentrum, dat er ooit zat, is na een korte periode van leegstand inmiddels weer deels betrokken door de Stichting Vrienden van De Bakkerij, die er regelmatig in de weekends popoptredens verzorgt. Dat mag de stichting blijven doen totdat het pand daadwerkelijk plat gaat.

De Vrienden van De Bakkerij probeert al langere tijd de politiek warm de maken voor een alternatief pand. Het liefst wilden ze in één van de nieuw te bouwen panden aan het Bakkerspleintje trekken, maar dat bleek financieel onhaalbaar.

Een alternatief pand in het centrum van Castricum is echter ook niet zo snel voorhanden. En nu is er dus weer één minder.

Noordhollands Dagblad – Stad en Streek
Maandag 15 Januari 2007

Deel dit op: