22jan

Bakkerij bakt ze weer zoet en lekker

Castricums podium biedt bezoekers weer een smakelijk muzikaal menu

De Bakkerij gaat het komende weekeinde weer flink de diepte in met haar programmering. Zoals in de maand januari gebruikelijk is bij het Castricumse poppodium is het weekend verdeeld in een thema-avond en een live-avond, met op vrijdag de terugkeer van DJ Bobby Chillnigger en op zaterdag een bijzondere avond met maar liefst drie bands van het jarige platenlabel Dying Giraffe Recordings. Alle ingredienten voor een lekker weekend zijn dus weer aanwezig!

Op vrijdag kunnen de vele vaste bezoekers van De Bakkerij er even lekker inkomen met de muziek van Bobby Chillnigger. Deze DJ komt een paar keer per jaar het publiek vergasten op zijn bijzondere muziekcollectie. Bobby Chillnigger draait onder andere veel muziek uit de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig. Het geluid van toen is daarbij helemaal terug in de hedendaagse muziek en Bobby schroomt er dan ook niet voor om beide tijdperken op zijn geheel eigen wijze aan elkaar te verbinden, waarbij veel bezoekers aangenaam verrast zullen zijn wanneer ze ontdekken hoe actueel de muziek van toen ook nu nog klinkt.

De zaterdagavond wordt er een met maar liefst drie bands op het podium die allemaal in het pop/rock-genre opereren maar toch alle drie heel anders klinken. De avond is georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse platenlabel Dying Giraffe Recordings dat met een aantal van dit soort speciale avonden haar driejarig bestaan luister bijzet.
De avond begint met de drie jonge honden van Mucho Maestro. De muziek van de band is moeilijk te omschrijven maar klinkt theatraal, intens en soms chaotisch en de show kent meerdere absurdistische momenten. Met een optreden van deze band is iedereen meteen bij de les voor wat komen gaat. Pourquoi Me Reveiller heet de tweede band van de avond en ook deze band valt moeilijk in een hokje te plaatsen, hoewel de basis toch altijd wel pop en rock zijn. De band gebruikt een breed instrumentarium en klinkt vaak subtiel en breekbaar maar wisselt die momenten af met overstuurde gitaarpartijen en pompende baslijnen. Met de laatste band van de avond is een eerdere favoriet teruggehaald: het Haagse NiCad bestaat uit vijf conservatoriumstudenten uit vijf verschillende landen die wonderbaarlijk genoeg een hecht en bijzonder bandgeluid laten horen. Muzikaal is het een smeltkroes van rock, jazz, funk, blues en elektro. Al met al een avond voor de muzikale ontdekkingsreiziger en dat zijn er gelukkig heel veel!

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0230. Ook op zondagavond is De Bakkerij geopend en wel van 2130 tot middernacht. Op zaterdag bedraagt de entree 4 euro, leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij betalen een euro minder. Op beide andere avonden is de entree gratis.

Deel dit op: