15jan

Industrial Metal en Psychedelic Party in De Bakkerij

Zo breed als de oceaan der muziekstijlen is, De Bakkerij heeft elk deel van haar wel eens bevaren. Zo ook dit weekend. Vrijdag zal er worden uitgepakt met een genre dat sterk in opkomst is: Industrial Metal. Deze muziekstijl staat behalve voor scheurende gitaren ook garant voor een grote dosis dansbaarheid. De volgende avond sluit hier naadloos op aan met een Psychedelic Party waar wederom flink gedanst kan worden. Een keur aan Bakkerij DJ’s zal met Acid, Drum&Bass en nog veel meer stijlen het publiek het hoofd op hol trachten te brengen.

Industrial Metal
Samen met industrializedmetal.tk organiseert De Bakkerij alweer voor de tweede keer een Industrial Disease avond. Industrial is een mengelmoes van rockmuziek met electronische samples en synthesizers. Voor deze Industrial Disease avond staan de deathmetal industrial band Next Waste Dimension en No Forgiveness uit Italieo op het programma.

Next Waste Dimension is een driekoppige band die metal mixt met dance. De band is in 2000 opgericht door de vrienden Jorik, Rikkert en Niels die besloten eens wat anders te proberen. NWD heeft een zwaar gitaar geluid dat in evenwicht word gehouden door een gelaagdheid van melodieën en geluiden die voor een deel elektronisch zijn. Het agressieve stemgeluid van zanger Rikkert geeft de muziek extra kracht mee. Naar verluid spat deze band van het podium af.

No Forgiveness komt uit Turijn en onstond in 2001. De band bestaat uit zanger Holy Smoke, gitarist Celesh en Desy op bass. Live worden ze bijgestaan door diverse andere muzikanten. No Forgiveness is geïnspireerd door bands als Marilyn Manson, Rammstein en de industrial/electro scène uit Duitsland. In hun muziek wordt klassieke Metal gecombineerd met elektronica en diepe, melodieuze vocalen. Dit levert een mix op tussen Metal,Gothic en Electro. No Forgiveness heeft in thuisland Italie al een grote schare fans opgebouwd.

Psychedelic Party
Zaterdag wordt de electro in De Bakkerij ten dele voortgezet. Op een hele andere wijze welteverstaan. Geïnspireerd op GOA-party’s als The Arc of Goa wordt in De Bakkerij een Psychedelic Party georganiseerd. Muziekstijlen die de revue zullen passeren zijn: GOA, Drum&Bass, Drum&Breaks, Breakbeats, Acid en 60’s/70’s. Dit alles met als doel voor een extatisch feest te zorgen. DJ Daan zal ervoor zorgen dat de historische context niet uit het oog verloren wordt. De oplettende Bakkerij-bezoeker kent hem nog van de Psychedelische Avond, waar hij zich een meester toonde in het ten gehore brengen van psychedelische klassiekers uit de jaren ’60 en ’70. Denk hierbij aan bands als The Doors en Jefferson Airplane. DJ Ed (van Fred&Ed) is eveneens goed thuis in GOA en andere psychedelic muzieksoorten. The Sucky Boyfriends zijn al eerdere avonden in De Bakkerij succesvol geweest. Ze ontpopten zich hier als uitstekende bespelers van de dansvloer. Een succes dat ze ongetwijfeld zullen willen herhalen. De zaal zal het aanzien krijgen van een ware Psychedelic Party. Met visuals en, zoals de organisator het noemt, ‘space filmpjes’ zal de juiste sfeer gecreëerd worden.

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0230. Ook op zondagavond is De Bakkerij geopend en wel van 2130 tot middernacht. Op vrijdag bedraagt de entree 3 euro (2 voor leden), op zaterdag- en zondagavond is De Bakkerij vrij toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.vriendenvandebakkerij.nl

Deel dit op: