08jan

Met De Bakkerij de winter door

VRIJDAG HET VIZIER OP GITAAR EN ZATERDAG OP DANSBAAR

Buiten is het koud en donker, binnen is het licht, warm en gezellig. Voor steeds meer mensen is De Bakkerij als een tweede thuis. Met een breed scala aan veelal muzikale activiteiten en laagdrempeligheid immer in het vaandel voerend heeft de Vereniging Vrienden van De Bakkerij het voor elkaar gekregen om bijna elke avond bezoekersaantallen te genereren waar veel grotere podia in de regio hun handen voor dicht zouden knijpen. Met het huidige succes van het podium als grote motivator hebben de vrijwilligers van de vereniging ook dit weekend weer een interessant programma neergezet.

VRIJDAG STAMPENDE PUNKROCK

Op vrijdag is de wekelijkse portie live-muziek aan de beurt. Publiekstrekker is ditmaal ongetwijfeld de Castricumse punkband Dainty Defiance. Deze snelle punkband heeft sinds haar ontstaan, nu ruim vier jaar geleden, een grote schare fans opgebouwd in de regio. Shows van de band staan garant voor rauwe energie en puur spelplezier dat de band graag met het publiek deelt. Muzikale invloeden zijn er onder andere van Pennywise, Lagwagon en NOFX. Wie overigens denkt dat De Bakkerij met twee weekenden Castricumse bands op het podium opeens laf en risicoloos is gaan programmeren heeft het bij het verkeerde eind, want vanaf het volgende weekend komt de levende muziek gewoon weer uit alle binnen- en buitenlandse windstreken. Of eigenlijk meteen deze vrijdag al, want de show van Dainty Defiance wordt voorafgegaan door die van het Friese 50/50, een door de wol geverfde band die door sommigen al werden binnengehaald als zijnde ,, de redders van de Nederlandse punkrock”. Wie wil weten of die bewering op waarheid berust zal vrijdag toch echt even langs moeten komen. Als te doen gebruikelijk in het genre mag ook 50/50 graag haar muzikale invloeden wereldkundig maken en daarbij vallen bandnamen als Bigwig, Belvedere en wederom Lagwagon.

ZATERDAG DAMPENDE DISCO

Vrijwilliger en programmeur Tubbi viert aankomende zaterdag zijn verjaardag, en wil dit graag met iedere bezoeker van De Bakkerij delen. Hij heeft voor deze gelegenheid een oude bekende uitgenodigd die de feestvreugde tot een optimaal hoogtepunt zal brengen. Zaterdag is het dan ook de eer aan Dj Disco Narcisco. Al een aantal keren eerder heeft deze jongeman zijn discoklanken ten gehore mogen brengen in De Bakkerij. Zo heeft hij een hoop hanekammen aan het dansen gekregen tijdens de eerste Bakherrie editie sinds de heropening van De Bakkerij, en heeft hij op menig kraakfeest in Alkmaar en Amsterdam de voetjes van de vloer gekregen. Met een repetoire van Donna Summer tot New Order is het dan deze keer weer de beurt aan De Bakkerij. Het verdient aanbeveling om voor deze avond in een passende (of niet passende) disco-outfit te komen, maar niets is verplicht. Tubbi zelf spreekt van een knalgarantie!

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0230. Ook op zondagavond is De Bakkerij geopend en wel van 2130 tot middernacht. Op vrijdag bedraagt de entree 3 euro (2 voor leden), op zaterdag- en zondagavond is De Bakkerij vrij toegankelijk.

Deel dit op: