01jan

De Bakkerij ook dit jaar springlevend

POPPODIUM LUIDT HET JAAR IN MET DRIE BANDS

Een nieuw jaar, een nieuwe Bakkerij? Dat is de vraag die de leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij zich al geruime tijd hardop afvragen. Het succes van De Bakkerij heeft een bitterzoete nasmaak- met elke geslaagde avond komt het onvermijdelijke einde van het karakteristieke pand waarin De Bakkerij haar activiteiten organiseert dichterbij. Inmiddels is iedereen het er wel over eens dat de vereniging veel meer verdient dan dagelijks tussen hoop en vrees te leven. Maar in het eerste weekend van het nieuwe jaar worden de zorgen weer even opzij gezet met optredens van drie bands waarvan er in ieder geval twee hun basis in Castricum hebben.

WAVE ZERO EN THIRD LANE.

Vorig jaar stonden er maar liefst 150 bands op het Castricumse podium en komende vrijdag is de eer aan Third Lane om de eerste van het nieuwe te zijn. De emotionele rockmetal viel vorig jaar al op Koninginnedag te horen en de vier heren hebben naar eigen zeggen niet stilgezeten. De energieke band presenteert in ieder geval een aantal nieuwe nummers dus als wel vaker heeft De Bakkerij een primeur. De tweede band van de avond is het welbekende Wave Zero. Deze band heeft plaatselijk al een grote aanhang verworven met haar muzikale mix van punk, grunge en psychedelica. Ook Wave Zero presenteert nieuw werk maar zal naar alle waarschijnlijkheid ook enkele oudere publieksfavorieten spelen. Ook voor Wave Zero was het laatste optreden vorig jaar op Koninginnedag en de band heeft er dan ook flink zin an! Het beste nieuws van de avond is voor de vele leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij want voor hen is de toegang gratis.

ZATERDAGAVOND EMO-AVOND.

De dames en heren van de thema-werkgroep hebben voor deze avond een zogeheten emo-avond georganiseerd. Veel wordt er niet losgelaten over de avond, maar er speelt in ieder geval een band en er is een dresscode die door de organisatie wordt omschreven als ,, veel gel en rebels” en er wordt gesproken van een emo-contest. Op papier roepen dit soort omschrijvingen altijd veel vragen op, in de praktijk zijn het vaak verrassend leuke avonden waar je, zoals dat heet, ,,bij geweest moet zijn”. De thema-werkgroep belooft voor de rest van het jaar nog veel meer verrassende en verfrissende avonden waarbij gezelligheid de boventoon voert.

De Bakkerij is te vinden aan het Bakkersplein 1 te Castricum en is op vrijdag- en zaterdagavond geopend van 2100 tot 0230. Ook op zondagavond is De Bakkerij geopend en wel van 2130 tot middernacht. Op vrijdag bedraagt de entree 3 euro, leden van de Vereniging Vrienden van De Bakkerij hebben vrij toegang. Op zaterdag bedraagt de entree anderhalve euro, leden betalen een euro.

Deel dit op: