15apr

Middeleeuwen, Jazzclub en Onstuimig Schuim

Thema avond: De Middeleeuwen

Na al die elektronica en moderne onzin gaan we voor vrijdagavond terug in de tijd. Doe je harnas maar aan want deze zal je nog nodig kunnen hebben. De Bakkerij zal volledig ingericht worden als het Walhalla van onze tijd.

Larp wapens toegestaan, entree gratis.

Jazzclub bij De Bakkerij
Herbie Hancock, Gotan Project, Glenn Miller, Gare du Nord en Caro Emerald. Dit zijn de artiesten die op zaterdag 20 april De Bakkerij gaan vullen met hun jazzmuziek.

Op die avond gaat het namelijk heerlijk warm worden als De Bakkerij veranderd in een sfeervolle Jazzclub! Zwoele klanken van onze jazz DJ en de prachtige kostuums zullen het feest helemaal compleet maken. De mooiste jazz-outfits maken kans op toffe prijzen, dus trek je swingkleding aan!

De avond begint om 21.00 uur en de entree is gratis!

Onstuimig Schuim op Zomaar een Zondagmiddag in De Bakkerij
10 mannen, 10 vrouwen en zelfgeschreven Nederlandstalige liederen over de zee en alles wat daarmee verweven is. Dat vormt het programma van Zomaar een Zondagmiddag op zondag 21 april.

Alle emoties die de zee oproept, verwerkt Onstuimig Schuim in hun meeslepende muziek. De liederen gaan over weemoed, liefde, avontuur, ontberingen, angsten, dromen en verlangens. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken. Het repertoire is niet tijdgebonden, het strekt zich uit van voor de Gouden Eeuw tot nu en wordt af en toe met veel spektakel neergezet. Hun muziekstijl is niet onder één noemer te vangen. Het laat zich het beste omschrijven als een vleugje folk met traditionele en buitenlandse invloeden, werkliederen, ballades en meeslepende verhaalliederen. De groep begeleidt zichzelf op saxofoon, fluit, accordeon, cello, banjolele, gitaar en ritmes.

Zomaar een Zondagmiddag wordt wekelijks georganiseerd door vrijwilligers van de Bakkerij van het eerste uur uit de jaren 70. Deze culturele middag biedt lokale bands en artiesten gelegenheid op te treden voor een enthousiast thuispubliek. Zondag 21 april in De Bakkerij. De zaal is open om 14.00 uur open en om 15.00 uur begint Onstuimig Schuim.

Deel dit op: