26apr

Gypsy Nights, Break Stuff & Rineke Dijkstra

Vrijdag 26 april: 1002 Gypsy Nights met DJ Alhazred & DJ Sheherasjakie in De Bakkerij
Deze avond wordt een bijzondere, De Bakkerij gaat in de woestijn op zoek naar Arabische mystieke klanken. We klimmen over bergen en zoeken dalen met de zigeuners en hun muziek. Dit allemaal gebeurt op vrijdag 26 april vanaf 21.00 uur in De Bakkerij!

Soms passeren de DJ’s Alhazred en Sheherasjakie daarbij allerlei volkeren en hun muziek. Laat je meevoeren op ongewone tonen vanuit de Balkan en het middenoosten. Doe een dans en luister aandachtig, het kan op deze avond allemaal!. De entree is gratis en het begint om 21.00 uur.

Zaterdag 27 april: Break Stuff!
Op 27 april gaat De Bakkerij vanaf 21.00 uur terug naar het begin van deze eeuw. De tijd dat je stiekem opbleef voor TMF’s Rockzone, je met typex Korn op je rugtas kerfde en je je voortbewoog in Overzeas-broeken en truien ter grootte van een tent.

Limp Bizkit, Disturbed, Linkin Park, Korn, Papa Roach; nu hoor je niets meer van ze, maar pakweg tien jaar schreeuwden alle pubers die niet van Britney en Backstreet Boys hielden het met ze mee. Het Break Stuff-DJ Team haalt alle gebrandde cd’tjes van zolder en schotelt het publiek alle ouwe hits voor. Van Chop Suey tot My Generation en Last Resort tot Freak On A Leash. Dus trek je Overzeasbroek en Limp Bizkit-shirt weer aan en rock alsof het weer 2001 is!

Zondag 28 april: Wereldberoemde fotograaf Rineke Dijkstra in De Bakkerij
Rineke Dijkstra is een wereldberoemd fotograaf met werk in onder andere het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Güggenheim in Bilbao. Op zondagmiddag 28 april komt zij vertellen over haar werk en laat zij ook een aantal foto’s zien.

Fotografe Rineke Dijkstra is betrokken geweest bij het allereerste begin van De Bakkerij, cultureel centrum voor jong en oud. Inmiddels hangt haar werk al jaren in de grote musea van de wereld en is zij een voorbeeld voor menig beginnend fotograaf.

Schitterende fotografie van gewone mensen met een verhaal. Veelzeggende series van bijzondere mensen die jaren werden gevolgd. Ogenschijnlijk simpele foto’s, maar ondertussen technisch perfect uitgevoerd en altijd met de emotie in volle glorie erbovenop. Op zondag 28 april aanstaande organiseert De Bakkerij een lezing met lichtbeelden, bewegend beeld en bijbehorende muziek. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom, en uiteraard is de entree gratis, maar kom op tijd van vol = vol!

Deel dit op: