30aug

Repair Café & Wijnproeverij

Zaterdag 31 augustus – Tweede editie Repair Café in De Bakkerij

Na een succesvolle eerste editie van het Repair Caféorganiseert De Groene Bak samen met Transition Town Castricum een tweede editie op zaterdagmiddag 31 augustus in De Bakkerij.

Veel mensen gooien erg snel spullen weg omdat ze kapot zijn. Erg zonde want vaak is iets met een simpele reparatie zo weer aan de praat te krijgen. Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen.

Op 31 augustus kun je langskomen in De Bakkerij voor reparaties aan textiel en kleine elektrische apparaten. Ook kun je komen voor advies over het repareren van fietsen en voor kleine computerproblemen. Vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren, waarna je het zoveel mogelijk zelf afmaakt. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Caféook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij. Repareren en reparaties zijn uiteraard op eigen risico.

De Groene Bak is een project van De Bakkerij over duurzaamheid met steun van het Europese jongerenfonds Youth in Action. Transition Town Castricum is een beweging die een positief en lokaal antwoord is op klimaatverandering, het opraken van goedkope olie en de financiële crisis. Er worden activiteiten georganiseerd om lokale veerkracht te vergroten.

Het Repair Cafévindt plaats op zaterdag 31 augustus van 14.00 tot 17.00 uur in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum. De entree is gratis.

Zondag 1 september – Wijnproeverij

De Bakkerij gaat op 3 september over naar een andere leverancier. Dat betekent ook dat we nieuwe wijnsoorten krijgen. Natuurlijk willen we onze vaste wijndrinkers laten kiezen! Zondag staan we dus klaar met de voor ons geselecteerde wijnen. Zorg dat je er bij bent!

De wijnen zijn om te proeven, daarom zullen we geen geld vragen voor het proeven. Wel verwachten we dan van je een serieus en goed onderbouwd verhaal bij elke wijn!

Deel dit op: