08nov

De vijf winnaars van NH Pop Live in de Bakkerij

Het gaat dit weekend compleet los in de Bakkerij! ZAterdag 12 November is er een live avond met de vijf winnaars van NH Pop Live 2011. NH-Pop Live is een project van Stichting NH-Pop (popkoepel Noord-Holland) en vindt dit jaar voor de derde keer plaats. NH-Pop Live is geen wedstrijd maar biedt Noord-Hollandse artiesten met eigen werk een platform en hiermee de kans om in een interessant traject te belanden van optredens, studiorecording, coaching, videoclip productie en toursubsidie. Na voorselectie door programmeurs van de deelnemende podia (Patronaat, Manifesto, P60, Waerdse Tempel, P3, Podium Victorie, Duycker, De Vorstin en De Kade) zijn er door het publiek vrij acts gekozen die daardoor in het Showcase traject beland zijn. Dit zijn: Cirque Valentin, Bright Young Lights, Rodelle, We Are FM en Insayno

Cirque Valentin
‘Cirque Valentin’, is een theatrale electro/rock band waarin de zoektocht naar de schaamteloze zelf centraal staat. De band speelt geinspireerd door the Muppets, De Boefjes, Michael Jackson, The Roots en de oude Chili Peppers energieke, rauwe en dansbare muziek.

Bright Young Lights
Bright Young Lights is in één woord intens. ‘Flarden van emoties’, dat is waar de muziek om draait. Leidende solo’s en verwoestende drums bouwen vanuit het niets op tot enorme climaxen. Deliveshows zijn doordrenkt van gedrevenheid en overtuiging; het komt vanuit de tenen.

Rodèlle
Het soloproject van de Zaanse Rodèlle klinkt on-Nederlands mythisch. Complexe en contrastvolle electronische post-pop waar in de verte invloeden zijn te horen van Sigurros, Animal Collective en Roxy Music.

We Are FM
We Are FM speelt op dance gebaseerde song patronen uitgewerkt met een rockband formatie ondersteund door 4-stemmige samenzang en electronics.

Insayno
Insayno begon met op zijn 14e met het schrijven van lyrics. Hij heeft zich laten inspireren door Mike Shinoda, de MC van Linkin Park, nadat zijn plan om een rockband te beginnen in duigen viel. Door zijn psychiatrische verleden, legt Insayno vooral zijn focus in zijn teksten op psychologische aspecten met een gezonde dosis humor en zelfspot. Met scherpzinnige mindstates en doordachte metaforen, geeft hij een positieve draai aan wat men onder ‘gek’ verstaat!

De avond begint vroeg. We zijn al om 20:00 uur open dus wees er op tijd bij! De entree bedraagt slechts vijf euro.

Vrijdag 11 November presenteert de Bakkerij samen met North Empire Bookings een akoestische punkparty met live Mike Scott (UK) – http://www.mikescott.me.uk/ en Louise Distras (UK) – http://www.louisedistras.co.uk/. De entree bedraagt dan 3 euro.

De Bakkerij is te vinden aan Dorpsstraat 30 te Castricum. Twee minuten van het station. Voor meer info zie:http://www.vriendenvandebakkerij.nl/

http://northempire.tumblr.com/

https://www.facebook.com/event.php?eid=211338112259258&ref=notif&notif_t=event_invite

https://www.facebook.com/event.php?eid=252365574800902

Deel dit op: